Hatalmas siker a Dixit társasjáték

dixit társasjáték

A kártyajátékot 2008-ban egy francia orvos tervezte, aki olyan fiatal betegekkel foglalkozott, akiknek az iskolai és iskolán kívüli környezetben is nehézségeik voltak. Zseniális alkotása már sokaknak segített abban, hogy javuljon a kifejezőképességük és a Dixit társasjáték csodálatos eszköz az oktatási és terápiás tevékenységek során. A neve latinul azt jelenti, hogy „azt mondta” és arra utal, hogy ez a játék arról szól, amit az ember a játék során a szavak segítségével elképzel, majd kifejez. Sokan nem tudják, hogyan kell játszani a Dixit társasjátékot.

Ennél is fontosabb azonban, hogy mi a célja. Ez az a pont, ahol nagyon érdekessé válik. A játékosoknak ki kell találniuk, hogy mi jár a másik fejében. Egyszerűen fogalmazva, minden körben az egyik játékos mesélővé válik. A történetnek az adott játékos birtokában lévő kártyák egyikéből kell kiindulnia. Ehhez nincsenek megkötések, egy játékos adhat egyetlen szót, kifejezést, idézetet, egész mondatot, de akár énekelhet is, ha akar. Mindezt azzal a céllal, hogy az összes többi játékos helyesen találja el azt a kártyát, amire ez a történet épül. A Dixit társasjáték kártyái kissé szürreális, álomszerű képekkel vannak illusztrálva, amelyek a képzeletet hivatottak serkenteni. A játéknak nagyon jó volt a fogadtatása. Sok vásárló értékelte a koncepciót és azt mondták, a játék jól működik az idősebb gyermekeknél és arra ösztönzi őket, hogy használják a képzeletüket.

Néhány vélemény kiemelte, hogy a társast sokféleképpen lehet játszani és történeteket mesélni. Néhány vásárló azonban jelezte, hogy a játék nem való 8 évesnél fiatalabbaknak. A kártyák kissé „morbid, hátborzongató vagy furcsa képeket” tartalmaznak, ahogy egyes értékelések fogalmaznak, ezért zavarhatják a fiatalabb játékosokat. Ez persze elég szubjektív és ezeket a képeket megtalálhatjuk néhány értékelésben azokban a webáruházakban, ahol a Dixit társasjáték kapható, hogy a vásárlók saját véleményt alkossanak maguknak. A grafika mindazonáltal gyönyörű és bebizonyosodott, hogy az emberek képzelőerejét és kifejezőkészségét fejleszti.

seditor