Fűtésre és hűtésre egyaránt kiváló megoldást nyújt a WILO YONOS PICO 25/1 6

WILO YONOS PICO 251‑6

A tiszta-, illetve melegvizes fűtési rendszerek esetében, a keringetés révén kerül a fűtő-, illetve a hűtőfolyadék az egyes helyiségekben hőt leadó elemekbe, éppen ezért, ez a berendezés a hálózat lelke. Napjaink kereskedelmi kínálatában számos ilyen jellegű termék áll az érdeklődők rendelkezésére, ezek közül kiemelhető a WILO YONOS PICO 25/1‑6 modell, ami igen költséghatékonyan szerezhető be és kiváló megoldást nyújt a lakások és családi házak esetében, de alkalmazható klímaberendezésekhez és ipari keringetési feladatok ellátására is. A WILO YONOS PICO 25/1‑6 szállítókapacitása 60 l/min, emelőmagassága pedig 6 m.

Az áramfelvétel tekintetében, az igen energiahatékony „A” energiaosztályba sorolható a 0,26 A fogyasztásának köszönhetően. A nagy hatásfokkal üzemelő ECM motor elektronikusan szabályozott, maga a készülék pedig el van látva beépített nyomáskülönbség szabályozóval, akárcsak motorvédelemmel. A WILO YONOS PICO 25/1‑6 beállíthatósága igen pontos, ennek hála, könnyen optimalizálható az energiafelhasználása. A WILO YONOS PICO 25/1‑6 továbbá felhasználóbarát berendezés, a kijelzőről leolvasható az aktuális teljesítményfelvétel és a beállított emelőmagasság, de kézzel kezdeményezett újraindítás vagy légtelenítő funkció is kijelzésre kerül.

Az áramlás- és nyomáskapcsolók terén is széles a választék, a megfelelő modell rendszerbe iktatásával megoldható a szivattyúk nyomásfüggő vezérlése és a szárazonfutás megakadályozása. Kiváló paraméterekkel bír az Italtecnica Brio 2000 elnevezésű kapcsoló, azzal, hogy maximálisan 55°C hőmérsékletű víz esetén alkalmazható. Éppen ezért nem annyira a fűtés-, hanem a locsolórendszerek esetében ajánlott a bevetése. A Brio 2000 beüzemelése egyszerű és gyors, nem igényel speciális szakértelmet. A kerti csap megnyitásakor érzékeli a csőrendszerben a nyomáscsökkenést és beindítja a szivattyút, valamint követi az áramlás meglétét.

Ennek köszönhetően, amennyiben megszűnik a folyadék utánpótlása, akkor leállítja a pumpát és megelőzi a szárazonfutás következtében bekövetkező meghibásodást. A Brio 2000 gyárilag dugvillás csatlakozókábellel van ellátva és fel van szerelve a szivattyú bekötéséhez való tápkábellel. A bekapcsolási nyomás 1 és 3,5 bar között állítható be, a fedél leszerelését követően, de működtethető a gyári beállítással is, ami 1,5 bar. A nyomásmérő órán kijelzésre kerül az aktuális nyomás. A szállított víz hőmérséklete mellett, ügyelni kell a környezeti hőmérsékletre is, ami a Brio 2000 esetében nem haladhatja meg a 45°C-t.

seditor