Akkumulátor töltő intelligens vezérlőelektronikával

Akkumulátor töltő

A hideg idő könnyen kifoghat az autónkon és befolyásolhatja az elektromos gyújtást. Ilyenkor hiába erőltetjük, és akkumulátor töltő nélkül nem  érdemes próbálkozni. Valószínűleg lemerült az akku, amibe könnyen bele lehet szuszakolni egy annyi feszültséget, hogy beindíthassuk ezzel a járművet.

Hogyha egyre gyakrabban fordul elő ez a probléma, akkor nemcsak akkumulátor töltőre lesz szükségünk, hanem egy teljesen új akkura is. A végzetes helyzetekben nagy használt fogjuk venni ennek az egyszerű ám nagyszerű eszköznek. Nem kell rostokolnunk az útmentén, hogyha nem indulna be az autónk. Mert nemcsak hideg téli reggeleken történhet meg velünk a fent említett probléma, hanem szinte bármikor bekövetkezhet, teljesen váratlanul. Senki sem szeretne egy ilyen dolog miatt elkésni, ezért ha van a csomagtartóban egy akkumulátor töltő, akkor gyorsan feltölthetjük az akkut és folytathatjuk az utunkat.

Ezek az eszközök hasznos funkciókkal lettek ellátva, így nagyon praktikusan használhatóak. A digitális kijelzőn nyomon követhetjük, hogy mekkora töltöttségi szinttel rendelkezik az akkumulátor töltő, mekkora benne a feszültség. A töltöttségi szintet sok modell esetében állapotjelző LED-ek mutatják. Akkor lehet igazán hatásos egy töltés, hogyha az végig egyenletes marad és közben nem ingadozik a feszültség. Az Einhell ezt egy speciális mikroprocesszorral oldotta meg, ami szabályozza a töltés folyamatát. Az akkumulátor töltő élettartama meghosszabbítható a rendszeres használatával. Hogyha nem használjuk ezeket az egységeket, akkor elkezdenek veszíteni a feszültségmegtartó képességükből.

Az Einhell modellje többféle akkumulátor töltéséhez is alkalmas, ezért nagyon sokoldalúnak számít a kategóriájában. Vannak olyan járművek, amiket csak időszakosan használunk. Esetükben megtörténhet, hogy a pihenő idő alatt, az akku lemerül. Szerencsére ez könnyen orvosolható akkumulátor töltővel. Ezekben már olyan vezérlőelektronika kapott helyett, amely képes megállapítani az akku típusát és töltöttségi szintjét. Az így kapott adatok alapján beállítja az ideális töltési folyamatot az akkumulátor töltő.

Bombagyar