A böjtölésnek vannak jótékony hatásai

böjtölés

Tartózkodás az evéstől, ivástól. Ez a böjtölés, ami történhet egészségi, vallási vagy spirituális okból. Jézus, Buddha és Konfucius szerint is ez az önmegtartóztatás közelebb visz minket a spiritualitás megértéséhez és ezáltal Istenhez is. Ők úgy gondolták, hogy a táplálék megvonása által kitisztul az elménk és mindent sokkal világosabban, érthetőbben látunk.

A böjtölés változó időtartamú lehet, az 1 napostól az 1 hónaposig is tarthat és megeshet, hogy kis szünet után újraindul. Régen, Jézus is egy hosszú önmegtartóztató kúrával készült fel a küldetésére. Ma, orvosi szempontból nézve, tanulmányok alapján, a böjtölés 16 órával az utolsó étkezés után kezdődik el. Ha jól csináljuk és figyelünk a testünkre közben, akkor mindenképpen jót fog tenni.

A pihenés az egészség fontos része

Az egészséges élet legfőbb fontos része a kikapcsolódás. Mindenképpen szükséges a pihenés, hogy jól érezhessük magunkat. Itt ugye lehet szó a lazítás aktív és a passzív formájáról egyaránt. Az aktív az, amelyikben mozgással oldjuk a feszültséget, míg a passzív az alvás, a meditálás vagy az olvasás. Mindig figyeljünk oda a testünk jelzéseire és próbáljuk meg szinten tartani a dolgokat.

Amikor nem szórakozunk vagy alszunk eleget, felborul az egyensúly, amit megérzünk testi és lelki szinten is. Romlik a teljesítőképesség, nő a balesetek kockázata, csökken az immunrendszer védelme, jönnek a betegségek. Ha mondjuk fizikai munkát végzünk, akkor több pihenés kell, mint ellenkező esetben. Tehát, néha tétlennek kell lennünk ahhoz, hogy a szervezetünk tökéletes szimmetriában legyen.

seditor