Mire jó az átfolyásmérő?

Átfolyásmérő készülék
Átfolyásmérő készülék

Nagyon sok esetben van szükség arra, hogy tudjuk egy adott vezetéken mennyi folyadék haladt keresztül. Ezeket az átfolyásmérő készülék használatával könnyen kideríthetjük. Az egyszerűbb változatával már valószínűleg mindenki találkozott. Gondoljunk csupán a vízórára. De ilyen készülékeket alkalmaznak a mosógépekben, mosogatógépekben és modern kávéfőző gépekben is.

Ezzel akadályozzák meg azt, hogy a berendezések túltöltődjenek. Előre be van állítva, hogy mennyi vizet engedhetnek egy alkalommal az adott berendezésbe, így amikor az átfolyásmérő érzékeli, hogy áthaladt a szükséges mennyiség, akkor az automatika leállítja a további töltést.

De ugyanilyen berendezéseket használnak az üzemanyagszint mérésére is. Láthatjuk tehát, hogy igen sok területen használják ezeket a mérőműszereket. A TechMen webáruházban többféle átfolyásmérő berendezés is megvásárolható.

Nagyon sok típusa van. Ezek főleg a mérési módszerekben térnek el egymástól. Van olyan, amelyik ultrahangot használ a mérések végzéséhez, míg mások a térfogat kiszorítás elvét és egyéb fizika jellemezőket használnak a mérések pontos elvégzéséhez.

Bombagyar