Gyönyörű vörös színű a hibiszkusz tea

hibiszkusz tea

A melegebb éghajlatot sok virág kedveli. A déli vidékeken gyakran látunk a hölgyek füle mellett egy óriási virágot, amiből szárított formában a hibiszkusz tea készül. A jellegzetes élénk vörös színű, kellemesen savanykás ízű tea számos teakeverékben megtalálható, épp az előbb említett tulajdonságai miatt. Számos, az emberi szervezetre jótékony hatással bír, amelyek sokéves tapasztalatokon alapulnak, általában a déli vidékeken.

Kellemes az íze melegen, de hidegen is. Hazánkban nem honos a hibiszkusz tea nagymennyiségben való termesztése, mivel az éghajlat ehhez nem megfelelő, de a kertekben gyakran láthatóak a gyönyörű és színes virágok. Ázsia és Észak-Afrika az őshazája, így nálunk csak szobában tud áttelelni.

A hibiszkusz tea jól társítható egyéb teákkal, illetve enyhébb aromájú szárított gyümölcsökkel. A gyártók ezt gyakran meg is teszik, hiszen mindennek intenzív sötét piros színt és kellemes ízt ad. A cserépben található friss virágokat dekorációként is használhatjuk ételek, saláták mellé.

seditor