A kerti utak házilag is prímán kivitelezhetőek

kerti utak házilag

A ház körül mindenki önállóan is sok minden el tud végezni, nem kell egyéb hozzá, mint egy kis affinitás és akarat. Igazán impozánssá formálható a hátsó udvar, ha a kerti utak házilag kerülnek kialakításra, ráadásul, mivel ez a választott kivitelezési forma, a munkadíjak költsége máris lefaragottnak tekinthető.

A kerti utak házilag történő elkészítésére nagyon sok módszer van, számos anyagból válogathatunk, mint például a faburkolat, a bontott tégla, a kültéri padlólap vagy éppen az örök klasszikus térkő. Ennél a munkafolyamatnál rendkívül nagy a jelentősége a megfelelő alap létrehozásának és a nyomvonal kialakításának.

Utóbbira azért van szükség, hogy a járóburkolat semmiképp sem emelkedjen ki a föld-gyepszőnyeg szintjéből, hanem mintegy olvadjon azzal egybe, egyenletes síkfelületet képezve ezáltal. A kerti utak házilag való megalkotásakor arra is gondolni kell, hogy a talaj gondosan elő legyen készítve a projekt megkezdése előtt. Fontos a tömörítés, majd a fagyvédő réteg lehelyezése, ami általában kavicságyat jelent.

Amikor pedig megtörtént a burkolóelemek lerakása a megfelelő fugatávolság betartása mellett, akkor a hézagokat úgynevezett fugahomokkal kell kitölteni, amire azért van szükség, hogy ne mozogjanak el egymástól a burkolóelemek. A kerti utak házilag való megvalósításához az említett alapot alkotó anyagokra, valamint speciális kővágó szerszámokra is szükség lehet. Aki bővebben szeretne informálódni a témával kapcsolatban, az bármikor ellátogathat a mezora.hu weboldalra!

seditor