A WC kagyló főbb tulajdonságai

WC kagyló

Amikor a régi vécécsészét kell kicserélni, mert kopott, veszített az eredeti színéből, és amúgy is teljes felújítás alatt van az adott helyiség, érdemes alaposan megfontolni a döntést.

A WC kagyló két roppant elterjedt fajtája a mély és a lapos öblítésű modell. Mindegyiknek megvan a maga előnye és hátránya, melyekkel meg kell ismerkedjen az a személy, aki úgy érzi, valóban szükséges a csere. A mély változat tekintetében igazán jó tulajdonság, hogy olcsó, és sokkal egyszerűbben megoldható a tisztán tartása. Emellett ez szagmentesebb és kevésbé vízkövesedik. A nagy hátránya viszont, hogy használatkor felcsaphat a víz, és sajnos nem mindig használható kényelmesen.

Ezzel szemben a lapos öblítésű WC kagyló esetében ettől nem kell tartani, mivel ezt jóval könnyebben lehet használni, és nem kell aggódni a víz felfröccsenése miatt sem. A hátrány talán az, hogy ez kicsivel drágább az előzőnél, illetve a vízkövesedés sokkal gyorsabban bekövetkezik. Ezen WC kagyló tekintetében a tisztítás is nehezebb.

Bombagyar