Ventilátorként is működhet a klíma

Klíma

Annyiféle légkondicionáló van manapság az áruházakban, boltokban és online shopokban, hogy az ember hirtelen nem is tudja, hogy melyiket vegye meg, melyek azok a funkciók, amelyekkel a gépnek mindenképp bírnia kell. A hozzáértők úgy vélik, hogy a megbízható klíma alapfunkcióját kell képezze az automatikus függőleges légterelés. Sokan persze nem tudják, hogy mit is takar ez.

Ez arra vonatkozik, hogy a rendszerből kiáramló levegő irányát jobbra-balra is a távszabályzóval tudja vezérelni a tulaj a motoros függőleges lamelláknak által. Emellett lehetőség van még egy folyamatosan változó lamellamozgás kiválasztására is. Egy profi klíma esetében nem szabad megfeledkezni a ventilátor üzemmódról sem.

Ennek hála a szerkezet használható csak ventilátorként is, amennyiben nem szeretnék a lakók, hogy az hűtsön vagy éppen fűtsön. Gyakran, amikor nincs túlságosan meleg, akkor igenis megéri ezt választani. A klíma ekkor nem csinál mást, hanem csak megforgatja a szoba levegőjét, ami hűs érzetet ad. Pontosan így működnek a megszokott ventilátorok és a legújabb oszlopventilátorok is.

Bombagyar