Végre kiderült a fidget spinner titka

Fidget Spinner

Az utóbbi időben rengetegszer lehettünk tanúja annak, hogy a gyerekek furcsa pörgettyűkkel játszanak. Sokan nem értik, hogy mi értelme van ennek. A Fidget Spinner titka azonban napvilágra került a kutatóknak köszönhetően, ezért innentől kezdve érdemes egy kicsit más szemmel nézni rá.

A segítségével könnyen levezethető a feszültség, illetve pótolható a hiányzó stimuláció. A gyerekeknek kell valami, amivel babrálhatnak és elfoglalhatják magukat. A Fidget Spinner titka a multitasking szempontjából is szerepet játszik.

A mai fiatalok már úgy nőttek fel, hogy egyszerre rengeteg inger érte őket. Ennek következtében számukra az a természetes, ha egyszerre többfelé kell koncentrálniuk. Nekik nem jelent gondot a figyelem megosztása a tanóra, illetve a pörgettyű között. A kapcsolatok kiépítésénél is hasznos lehet a játék, hiszen a gyerekeknek lesz közös beszédtémájuk.

Akár hatalmas párbajt is rendezhetnek vele. A Fidget Spinner titka persze ennél is komplexebb, hiszen sok más előnye is van. Például, alkalmazható az agyi működés stimulálására is.

Bombagyar