Változatos a kreatív játék kategória

kreatív játék

Sajnos, napjainkban a gyermekek rengeteg időt töltenek a számítógépes játékok és a tévé előtt, ami nem nevezhető kreatív tevékenységnek. Pedig az alkotóképesség fejlesztése nagyon fontos és könnyen megoldható néhány, a koruknak megfelelő kreatív játék segítségével. Szerencsére, ezekből rengeteg megtalálható a kereskedelemben, minden korosztálynak megfelelő változatokban. Az alkotást már a babák esetében is el lehet kezdeni, például ujjfestékkel. Kicsit később, amikor a gyerkőc már nagyobb, akkor érdemes sokat gyurmázni.

Ez a kreatív játék ugyanis fejleszti a képzelőerőt, a szem-kéz koordinációját, valamint erősíti a kézizmokat is, amire később szüksége lesz az íráshoz. Az óvodások imádnak rajzolni, festeni, ragasztani, gyurmázni, amit az óvodában sokat csinálnak. Otthon szintén célszerű ezeket a játékokat művelniük, sőt, később is meg kellene tartani a gyermekekben az alkotás örömét. Ennek érdekében, tanácsos gyakran leülni a csemetékkel és a neki megfelelő kreatív játék alkalmazásával jókat játszani együtt. A kreatív tevékenységek egyben rendkívül szórakoztatóak is, ha pedig olyan játékszert választunk, amivel szívesen foglalkozunk, a gyerkőc megérzi és átveszi az örömünket. Ugyanezt a hatást érjük el az olyan játékszerrel, amit a kicsi különösen kedvel. Az okosjatek.hu webshop termékpalettáján nagyon sok kreatív játék van jelen, úgyhogy itt mindenki talál olyat, ami örömet fog okozni.

Ebbe a kategóriába tartozik például a kislányoknak való gyöngyszövő ékszerkészítő szett, aminek használatával gyönyörű darabokat alkothat meg a kis hercegnő. A kifestők, a szappankréták, a főzőcskés játékok, az origami repülőkészlet is nagyszerűen fejlesztheti a kicsik alkotóképességét anélkül, hogy ők ezt észrevennék. Az egyszerű szórakozásból csodás eredmény születhet, a megfelelő kreatív játék használata révén. A palettán szerepelnek olyan készletek is, amelyek ajándékok készítésére alkalmasak. Az ilyen kreatív játék segíti a gyermeket, hogy például saját kezűleg alkossa meg az anyák napi ajándékot az anyukájának.

seditor