Tippek a tartós akvárium készítéshez

akvárium készítés

Az ember a végtelenségig képes a vizet nézni. Hogyan tehetjük meg ezt otthon? Az egyetlen kiút az akvárium készítés. Igen, ezt meg is lehet vásárolni, de ha egy kicsit is értesz a barkácsoláshoz, a tanácsainkkal saját kezűleg is kivitelezheted ezt a vízzel telt üvegdobozt. Az akvárium készítés nem igényel sok pénzt és időt, a legfontosabb dolog, amire szükséged lesz hozzá, az a türelem.

A házi készítésű vízi élőhely nem lesz rosszabb, mint a boltban vásárolt társa és a jellemzői terén sem marad el attól. A saját készítésű akváriumnak számos előnye van. Ilyenkor előre dönthetsz a helyéről, de akár egy szekrényt is barkácsolhatsz, amire ráhelyezheted. Az akvárium készítés során szükséged lesz üvegre, ragasztóra vagy szilikonra, szigetelőszalagra és reszelőre.

Az első teendőd az üveg kiválasztása. Ehhez fontos, hogy meghatározd a térfogatát. Nem tanácsos az üveget saját magad vágni. Inkább egy kicsit csiszold azt egy reszelővel, de ezt is nagyon óvatosan tedd! A következő szakaszában a ragasztóval kell dolgoznod. Sok vita van ezzel a hozzávalóval kapcsolatban.

Számos weboldal azt mondja, hogy akváriumhoz szilikont kell használni, de a hagyományos ragasztó ugyanúgy alkalmas. A ragasztó száradásának ideális ideje 48 óra, bár 24 óra elteltével is azt gondolhatod, hogy minden készen áll, viszont jobb, ha türelmesen vársz. Javasoljuk, hogy ezt az időszakot told ki egy hétre és akkor biztos lehetsz benne, hogy az akvárium készítés a végéhez ért és az nem fog szétesni az első vízzel való megtöltésnél.

seditor