Sokszor igenis fontolóra vehető a beltéri szigetelés

beltéri szigetelés
Többféle módon lehet és kell is szigetelni egy épületet. A beltéri szigetelés kapcsán mindig is megoszlottak a vélemények a szakértők körében. De persze azt senki sem tagadja, hogy bizonyos szituációkban kötelezőnek bizonyul ez. Egyesek pedig gondolkodás nélkül ezt választják, hiszen szem előtt tartják a ház, lakás energiahatékonyságának a növelését.
Bizonyos társasházak esetében, különösen a műemléki besorolásúaknál mindenképp szóba jöhet ez, ugyanis itt nem lehet külső szigetelést alkalmazni. Nyilván a legtöbb esetben a külső sokkal jobb, már ami a hatékonyságot illeti, mint a belső, de a beltéri szigetelés választásával sincs minden veszve.

Vannak olyan megoldások, technikák és körülmények, amikkel minden esetben érdemes számolni, mérlegelni. Mit is kell hát kötelezően szemügyre venni, amikor a cél a beltéri szigetelés? Nos, sokak szerint azért nem lehet ennek nemet mondani, mert a szigetelő anyagok nem a ház hideg oldalára kerülnek. Ekkor a kintről érkező hidegnek azonnal az útjába áll a szigetelés.

Jó ötlet a mennyezet szigetelés is

Ugye a mennyezet belső szigetelése szintén egy megfontolandó lehetőség, ugyanis ekkor más helyzet áll fent, mint egy különálló ingatlan esetében. Főleg arra kell figyelni a mennyezet szigetelés kapcsán, hogy mit is nyerhet ebből a tulajdonos, milyen előnyök származhatnak mindebből.
Másrészt végig kell gondolni a kivitelezés menetét, hiszen egy hagyományos családi ház esetében nem véletlenül történik kívülről a szigetelés. Rengeteg mindenkinek azért nem kérdéses a mennyezet szigetelés, mivel ezzel lehet a legjobban védekezni a túlságosan zajos szomszédok ellen.

seditor