Rendkívül előnyös kazánszén

Kazánszén

Egyáltalán nem mindegy, hogy mégis milyen tüzelőre alapozzuk a fűtést. A hosszúra nyúlt telek esetében kimondottan jó, ha elegendő tartalék van raktáron. A kazánszén könnyedén elspájzolható. Többféle kiszerelésben kapható online is. A 25 kilogrammos zsákos kivitel kifejezetten előnyös, hiszen egyszerűen szállítható és pakolható. A megfelelő adagokra osztott termék fogyásából azt is ki tudjuk számolni, hogy mennyire lesz szükség 1 hónap alatt, így aztán a következő szezonra már tételesen készülhetünk.

A kazánszén fűtőértéke magas. Természetesen nem mindegy, hogy fekete-, barnaszén vagy éppen lignit az, ami mellett letesszük a voksunkat. Az árak általában a bennük rejtőző fűtőértékek függvényében növekszik vagy csökken. Nagy kérdés, hogy a tüzelőben megbúvó kéntartalom miatt megoldható-e hosszútávon a kazánszén alkalmazása. A hő hatására a kénből sav lesz, ami elég jelentős károkat okozhat a kazán szerkezetében. Ez egyáltalán nem új keletű probléma, ezért ehhez alkalmazkodtak a gyártók.

Kifejezetten olyan tűztereket terveztek, amelyek könnyedén elviselik a kémiai hatásokat. Ha a szén brikett elég levegőt kap és minimális a nedvességtartalma, akkor gyorsan és problémamentesen ég el. A kéményekben nem rakódik le, amennyiben annak jó a húzása. Az interneten könnyedén található kifejezetten olyan szerkezet, ami a szén brikett égetésére lett speciálisan kialakítva. Ettől függetlenül, a különleges technológiával elkészített brikett a kandallókban és kályhákban is remekül feltárja a benne rejtőző energiát. Kivételesen jó befektetésnek számít.

Hosszú éveken át eláll, nem kell attól tartani, hogy összepenészedik vagy éppen a szú megeszi. A szén brikett nem véletlenül éli a reneszánszát. Ha eddig még nem próbáltuk ki, akkor most eljött az ideje! Csak néhány zsákkal rendeljünk kezdésnek, hogy biztosak legyünk az előnyeiben és aztán jöhet a nagyobb tétel. Takarítsuk ki a raktárt és a zsákos szén brikett már mehet is a helyére, ahonnan a tél során majd elhasználjuk. Látni fogjuk, hogy vegyesen fával, de akár többségében önmagában is beváltja a hozzá fűzött reményeket.

Bombagyar