Remek ízű rizsfelfújt nagyi konyhájából

Rizsfelfújt nagyi konyhájából

Szeretettel gondolunk vissza azokra az időkre, amikor még a nagymamánk mindenféle édességgel kényeztetett minket. Gyakran még most is a szánkban érezzük az ízeket. A rizsfelfújt nagyi konyhájából könnyen elkészíthető a Receptneked weboldalának segítségével.

Csupán tej, rizs, cukor, vaníliaaroma, só, tojás, vaj, liszt, zsemlemorzsa és citromhéj kell hozzá. Esetleg még mazsolával lehet ízesíteni. Lekvárral vagy öntettel ízletesebb a rizsfelfújt nagyi konyhájából.

A tejet a sóval fel kell forralnunk, majd hozzá kell adnunk a rizst. Takaréklángon főzve meg kell várnunk, amíg a rizsszemek megdagadnak a tejtől. Ha készen vagyunk, akkor megvárjuk, amíg a massza kihűl. Közben a lisztet, a vajat, a tojások sárgáját, a cukrot, a vaníliás aromát és a citromhéjat összekeverjük. Beleforgatjuk a rizst.

A tojások fehérjéből kemény habot verünk és óvatosan ezt is belerakjuk a masszába. A tepsit megkenjük vajjal, zsemlemorzsát szórunk rá, majd ráöntjük a keveréket. Nagyjából 45 perc alatt elkészül a rizsfelfújt nagyi konyhájából.

Bombagyar