Puffertartály bekötése a fűtési rendszer hatékonyabbá tételéért!

puffertartály bekötése

Éghajlatunk jelenlegi változásai egyre inkább abba az irányba mutatnak, hogy a teli időjárás, vagyis inkább a fűtési szezon sokkal inkább kitolódik, ezért jóval tovább szükséges a fűtési rendszereket használni. Ideje egyre energiahatékonyabb megoldások felé fordulni!

Kezdetnek megteszi a puffertartály bekötése is. Ez elsősorban a vegyestüzelésű kazánoknál válhat a hasznunkra, különösképpen az átmeneti időszakokban, ahol szükségünk volna tovább tárolni a megtermelt fűtési energiát. A puffertartály bekötése által, ezentúl ez lehetségessé válhat. A szerkezet ugyanis képes tárolni a fatüzeléssel keletkezett hőenergiát, majd később azt a termosztátos rendszer révén akkor kiadni magából, amikor az szükséges.

Egyébként csak addig kapjuk a meleget, amíg tüzelünk, illetve aztán még addig, amíg a radiátorokban nem hűl ki a víz. A puffertartály bekötésekor tehát tulajdonképpen egy meleg víz raktározására irányuló mechanizmushoz jutunk, ami akkor fejti ki a hatását, amikor a leginkább szükséges. A tavaszi és az őszi időszakokban van ennek a legnagyobb haszna, viszont a téli napok sem feltétlenül annyira hidegek, sőt, az utóbbi időben a leghidegebb évszakunk is egyre enyhébbnek mutatkozik.

A puffertartály bekötése igazán időszerű lehet, amivel rengeteg energiát spórolhatunk és ezáltal a pénztárcánkban is több bankó maradhat. Amennyiben bővebben szeretnénk tájékozódni ilyen és ehhez hasonló fűtéssel kapcsolatos témákról, akkor látogassunk el a viz-es-futes.hu weboldalra! Ez mindenképpen olyan befektetés, ami néhány fűtési szezon alatt megtérül, persze ez függ az alapvető fogyasztásunktól is.

seditor