Online igényelhető a US Embassy Esta

ESTA igénylés egyszerűen

Sokaknak a fejében fordul meg manapság, hogy milyen jó lenne felfedezni Amerikát. Noha nem úgy mint, ahogy azt Colombus tette annak idején, hanem sokkal inkább szeretnék megismerni az Amerikai Egyesült Államok kultúráját, városait, tájait testközelből. Volt idő, amikor ez nem számított egyszerűnek, azonban most már minden magyar állampolgárnak a rendelkezésére áll a US Embassy Esta. Ennek a nagy előnye az, hogy nincs szükség vízumra, ahhoz, hogy az Egyesült Államok területén tartózkodhass. A US Embassy Esta-nak köszönhetően 90 napig járhatsz kelhetsz az USA-ban kedvedre, egyik államból a másikba turisztikai, vagy üzleti megfontolásból egyaránt.

Fontos tudnivaló, hogy az engedélyt nem lehet meghosszabbítani. Egy időben nagyon sokan hagyták el Magyarországot és aki tehette az kivándorolt Amerikába. Akadnak olyan családtagok, akik elszakadtak egymástól 20-30 évre. Azonban a US Embassy Esta lebontja a határokat és egyszerűbbé válik a rokonok, rég nem látott ismerősök meglátogatása a hosszú éveket követően. A vízummentességi program 2009 januárjában indult. Ettől a dátumtól kezdődően használhatják a US Embassy Esta-t azon országok polgárai, akik beletartoznak a kiválasztott Vízummentességi Programba.

Az ESTA igénylése egyáltalán nem számít nehéznek és időigényesnek. Egy online űrlap kitöltésére van hozzá szükség, ami megtalálható az estavisa.hu weboldalon. A weboldalon a kérelem díjával kapcsolatos információk is megtalálhatóak. Néhány személyes adat megadásával már meg is van oldva az ESTA igénylése, ami néhány percnél többet nem vesz igénybe. Azonban azzal érdemes tisztában lenni, hogy ezután nincs garantálva a belépés az Egyesült Államok területére, mivel a reptéren még egy vámtiszt által végrehajtott rutinvizsgálaton is át kell esni. Viszont emiatt nem kell izgulni, mert aki nem sántikál semmi rosszban, az nyugodtan élvezheti a 90 napos amerikai vakációt.

Az ESTA igénylése után az engedély 2 évig érvényes marad, tehát ez alatt az idő alatt, azt bármikor fel lehet használni. Azonban a 2 év elteltével egy újabb engedélyre lesz szükség. Az ESTA igénylését követően a kapott engedélyt, csak egyszer lehet felhasználni. Az USA-ba való utazáskor minden alkalommal egy másikra lesz szükség, amihez ugyanígy az estevisa.hu weboldalon keresztül könnyedén hozzá lehet jutni. Az ESTA igénylése nagyban megkönnyíti azoknak a dolgát, akiknek már régi vágya egy amerikai utazás, viszont előtte mindenképp érdemes megtudni minden apró részletet a kérelemmel kapcsolatban, amik szintén megtalálhatóak az ESTA VISA weboldalán.

Bombagyar