Nem mindegy, milyen tetőtéri ablakot választ az ember

tetőtéri ablak

Aki több szempontból is megunta a régi ablakokat, és új, modern nyílászárókat akar, főleg a tetőtérre, egy kis ügyességgel és egy nagyon kevés szaktudással hamar megtalálhatja az igazit. Persze a döntés meghozatala előtt minden vásárlónak tudnia kell, hogy milyen elvárásokkal rendelkezik a tetőtéri ablak tekintetében?

Sokan azért döntenek a váltás mellett, mert megunták, hogy a régi nyílászárókra már nem lehet számítani: télen beengedik a hideget, nyáron pedig a nagy kánikulában semmit sem segítenek. Az is sok bajt okoz, hogy az elavult faszerkezetek miatt a nyitás és zárás nehézkes.  De mit is érdemes választani?

Nos, aki a szakemberekre hallgat és hosszú távra gondolkodik, biztos, hogy nem fog egy alaptípusú tetőtéri ablak mellett dönteni. Lehet, hogy pár évig megbízható marad, de 10 vagy akár 20 évig biztosan nem lehet rá számítani. Persze az biztos, hogy egy márkásabb, tartósabb és profibb tetőtéri ablak drágább, mint egy akármilyen modell, azonban nem szabad elfelejteni, hogy mégiscsak ez jelenti a legjobb befektetést.

A többletköltséget meghálálja, hogy melegebb lesz a szobában, kevesebb energia vész el, így nem fizet az ember felesleges fűtési költséget. Persze a nyílászárók esetén nem csupán a hideg-meleg a fontos és a biztonság, hanem a zajcsökkentés is. Aki zajosabb helyen lakik, esetleg azt szereti, ha a házon belül maximálisan ki lehet élvezni a csendet, jól teszi, ha odafigyel az eszköz éghanggátlására vagy esőzajcsökkentő képességére is.

Egy modern, három réteggel rendelkező VELUX tetőtéri ablak Ug=0,6 W/m2K és a teljes ablakszerkezet Uw=1,1 W/m2K hőszigetelő képességgel rendelkezik. Ezen paraméterek arra utalnak, hogy a hőszigetelő és hangkizáró tulajdonsága nagyon is jó a szerkezetnek. Sőt, az alap változatnál 15%-kal jobb energiahatékonyságot nyújt.

Az epitoanyag.hu cégnél az energiahatékonyság a lényeg

Ugye a nyílászáróknál fontos, hogy mennyire csökkentik a fűtési vagy épp a léghűtési, azaz a légkondi okozta számlát. Csakis olyan produktumokat forgalmaz az epitoanyag.hu, amikkel elérhető a rezsicsökkentés. Egy megfelelően hőszigetelt tetőablak útját állja a természeti erőknek. Elfelejthető a túl nagy hideg vagy épp az elviselhetetlen augusztusi forróság.

A magas minőségű ablakoknál a lényeg, hogy a tokba egy úgynevezett ThermoTechnology hőszigetelési rendszer kap helyet, ami a VELUX nagy büszkesége. Ennek köszönhetően például a téli hónapokban kevesebb fűtési energia szükséges ugyanolyan belső hőmérséklet eléréséhez az alaptípusokhoz képest. Nem csoda, hogy ennyire felkapott az epitoanyag.hu ezen terméke.

seditor