Néhány információ a kalapácsujjról

Kalapácsujj
Kalapácsujj

Az évek múlásával egyre gyakrabban alakulnak ki deformitások a kézen és a lábon a statikai egység megbomlása miatt. De mi is az a kalapácsujj? Erről a 40plusz.hu oldalon olvashat egy hosszabb cikket. Ilyenkor a harántsüllyedés és az előláb formájának megváltozása okozza a problémát.

Sajnos ez igen nagy problémát jelenthet a keskenyebb cipők esetében, hiszen a lábfej nem fog bennük elférni. Ennek alapján már Ön is biztosan tudja, mi is az a kalapácsujj.

Feltétlenül keresse fel az orvosát, ha ezt a problémát tapasztalja, hiszen így sok fájdalomtól kímélheti meg magát. Azt tanácsoljuk, hogy semmiképpen ne viseljen magas sarkú cipőt, és a túl szűk modellektől is tartózkodjon. Ha nem segítenek a szakember által javasolt gyógymódok, akkor egy kisebb műtét elvégzésére lesz szükség.

Nem kell tőle tartania, hiszen egy rutineljárásról van szó. Ezután végre elfeledkezhet arról, hogy mi is az a kalapácsujj, és újra teljes életét élhet. Ha további információkra lenne szüksége erről a témáról, akkor látogasson el a 40plusz.hu oldalra!

Bombagyar