Naptár készítés házilag a maximális személyre szabhatóság érdekében

naptár készítés házilag

Néhány évtizeddel ezelőtt a papírkalendáriumok voltak a legjobb módjai annak, hogy az emberek beosszák a napjaikat, heteiket és hónapjaikat, valamint emlékeztetőket és feladatokat állítsanak be. Ahogy a technológia egyre inkább bejutott életünk minden területére, úgy nőtt a digitális változatok népszerűsége. Ennek ellenére, a naptár készítés házilag nem vált felesleges tevékenységgé, mert sokan egyszerűen nem akarnak helyettesíteni egy olyat, amire írni lehet.

Ez talán azért van így, mert nem lehet helyettesíteni a napok fizikai áthúzását, amikor visszaszámolunk valamilyen nagyobb eseményig. A kézzel rajzolt naptár készítés házilag szórakoztató lehet, de ez a módszer korlátokat szab annak, hogy a végeredmény miként nézhet ki. Ezért használhatunk más anyagokat, például öntapadós jegyzeteket is.

Könyvjelző készítés a kreativitás kifejezésére

Akár mohón olvassa a New York Times bestsellereit, akár a legújabb üzleti trendeket követi nyomon vagy a klasszikus női magazinok lapjait böngészi, egy dologra minden könyvimádónak szüksége van. Mégpedig olyan jelzőeszközre, ami éppen annyira csodálatos, mint az olvasott könyvek. Itt jöhet jól a könyvjelző készítés.

Persze bárki használhat egy blokkot az aznapi ebédről, borítékot az azelőtt kinyitott számláról vagy képeslapot az oldalak megjelölésére. De miért tegyen így? Az olyan unalmas! A könyvjelző készítés viszont eredeti, mint Ön vagy a választott könyvek. Ha kreatív inspirációra van szüksége a személyre szabott könyvjelzőhöz, szemezgethet a hobbijaim.hu weboldalon található ötletekből.

Gyertyaöntés – minőségi idő a gyerekkel

A gyertyakészítés szórakoztató, gazdaságos és kreatív családi tevékenység, ami számos előnnyel jár, mind a szülőknek, mind a gyerekeknek. A gyertyaöntés nemcsak minőségi kötődési időt biztosít, hanem a gyerekek kreativitását és képzelőerejét is erősítheti, önbizalmat és sikerélményt ébresztve bennük.

A kézműves projekteken való munka lehetőséget ad arra, hogy beszélgessenek és történeteket osszanak meg egymással, miközben együtt készítenek valamit, ami más tevékenységek során nem mindig lehetséges. Ráadásul a gyertyaöntés remek módja annak, hogy megtanítsuk a gyerekeknek a türelemről, a pontosságról és a problémamegoldásról szóló leckéket. Hiszen ez felügyeletet és időnként hibaelhárítást igényel.

Sógyurma készítés egyszerű alapanyagokból

A só-liszt massza olyan egyszerű anyag, amivel könnyű kézműveskedni. A belőle készült tárgyak pedig évekig elállnak. A sógyurma készítés egyszerű hozzávalókkal megvalósítható és nem is kell hozzá más, csak 2 csésze liszt, 1 csésze só és 1 csésze víz. Keverjük össze a 2 csésze lisztet és 1 csésze sót egy nagy tálban. Adjunk hozzá 1 csésze vizet. Ezt lassan tegyük, mivel lehet, hogy kevesebb vízre lesz szükségünk.

Ezután gyúrjuk össze a keveréket és lássunk hozzá az alkotáshoz! Ezzel az egyszerű sógyurma recepttel nem igazán tudunk melléfogni. Ha a keverék túl ragacsos, adjunk hozzá több lisztet, ha pedig túl száraz, akkor több vizet. Szórakoztató kézműves foglalkozás lehet a kisgyermekeknek és az óvodásoknak is.

seditor