Műbőrből készült Guess táska

Guess táska

Európában a francia és az olasz divat határozza meg a fő vonalat, de ez akár világviszonylatban is igaz. A Guess márka a nyolcvanas években alakult. A Guess táska is ebben az időben indult el hódító útjára, a cég többi divattermékével együtt. A francia tulajdonosok testvérek és Amerikában látták a nagyobb piaci lehetőséget, ezért a cég székhelye Franciaországból ide került át.

Természetesen a Guess táska elsődleges szempontja a divat követése, de a gyártásból adódó környezeti károk minimálisra való csökkentése is. Amióta a legtöbb gyártó a Távol-Keletre helyezte át a gyártást, az adott országokban az ezzel járó bevétel mellett, óriási környezeti károk keletkeztek, elsősorban a megnövekedett vegyszerhasználat miatt. Ezeket a környezeti károkat mindenkinek szanálni kell, így a Guess táska gyártás is más technológiákkal történik. Elsősorban a nagy tömeggyártók felelősek a környezeti károkért és ennek az állapotnak ma már jól látható és tapasztalható következményei vannak.

Ez a magatartás már konkrétan érezhető és nem tolerálható. A tömegtermelés mindig környezeti veszélyeket tartogat, legyen szó mezőgazdaságról és élelmiszerről, ipari termékekről vagy divatcikkekről. Mindezt figyelembe véve, a Guess táska többsége ma műbőrből készül, amelyek gyártásánál újrahasznosított anyagokat használnak vagy esztétikus és színes műbőröket.

A divatcikkek dömpingje tette szükségessé, hogy a természetes anyagok helyett műanyagokat használjanak a környezetre rótt terhek miatt. A Guess táska praktikus elrendezését kedvelni szokták a hölgyek. A női táskákban sok minden el tud kallódni, ha egyterűek és nincsenek benne zsebek.

seditor