Montessori játékok az örömteli tanuláshoz

montessori játékok

A korszerű pedagógia, az elsajátított tudásanyag mennyisége helyett, az ismeretek mögött rejtőző, azokat szükség esetén megszerző, illetve aktiváló képességek fejlesztésére helyezi a hangsúlyt. Ezt az alapelvet követik a Montessori játékok is. Az okosjatek.hu virtuális boltban minden korosztálynak gazdag kínálatot találunk ezekből a természetes anyagokból készült, kedves és szép termékekből.

A Montessori játékok felhozatalában több szintet különböztethetünk meg aszerint, hogy a módszerrel még csak ismerkedő, korlátolt vagy bőséges tapasztalattal rendelkező célcsoportról van-e szó. Az első kategóriába természetesen a legegyszerűbb játékszerek tartoznak, amelyeknek célja a formák és színek megismertetése a kicsikkel. Ilyen például a másfél éves kortól ajánlott, fából készült Formaillesztő tarkabarka világ nevű készlet. A Montessori játékokkal nem először találkozó lurkóknak olyan kézügyességet fejlesztő ajánlatok várnak, mint a felfűzhető fa hernyó, ami „megszületése” közben a számok sorrendjére is rávezeti a kicsiket. Az iskolába készülő gyermekeket aligha lehetne csodálatosabb ajándékkal meglepni, mint amilyen a szintén fából megálmodott nyusziosztály, amihez tapsifüles tanító bácsi, apró padok és miniatűr tábla is tartozik. A másik zseniális ajánlat a textilből készült, nagyméretű, interaktív csendeskönyv, amiben a beszédkészséget, a szókincset és a kézügyességet is fejlesztő tevékenységek várnak.

A nagyobb gyermekeket a logikára épülő Montessori játékokkal örvendeztethetjük meg, ilyen például a 7 éves kortól ajánlott Blokus társasjáték, ami a család felnőtt tagjait is képes lekötni. Hasonlóan izgalmasnak ígérkezik a Tudományos kertész játékszett, ami egy kis faládát, cserepeket és elültetendő magokat is tartalmaz. A Montessori társasjátékokhoz visszatérve, a Katamino Family nevű, tetriszelemekre épülő termék szintén a kortalan szórakozás eszközének tekinthető. Merüljünk el bátran mi is a Montessori játékok élményvilágában, amelyektől a felnőtt hétköznapok is megtelnek színekkel!

seditor