Mit vár el és ígér pontosan egy SEO állás?

SEO állás

Az internet igazi csoda, amit sokkal többre lehet használni, mint különféle videók nézésére, illetve a közösségi média felületeinek alkalmazására. Némi kreativitással és a kellő megfontolással itt a pénzkeresés teljesen legális módja érhető el. A SEO állás pontosan erről szól. A Search Engine Optimization, magyarul Keresőmotor Optimalizálás célja, hogy adott weboldalakat előrébb lehessen juttatni az olyan böngészőkben, mint a Google.

Egy külön szakterületről van szó, ami a netes kereskedelemmel együtt kezdett el fejlődni és voltaképpen a versenyképesség javítására szolgál. A SEO állás magába foglal olyan pontokat, mint az ügyfelekkel való kapcsolattartás, oldalak átvilágítása, elemzése, javaslatok készítése, kulcsszókutatás, analitika, helyzetvizsgálat, meta írása és kihelyezése.

Ami pedig mindezekért cserébe jár, az a versenyképes fizetés, fejlődési lehetőség, konstruktív csapat, hosszú távú megélhetés biztosítása. A SEO állás egy dinamikusan fejlődő, de stabil pozíció, ami sok lehetőséget rejt magában. Egy külön világ, amibe megéri mélyebben belelátni.

Izgalmas, de esetenként veszélyes is lehet a ChatGTP

Az informatika fejlődésével már sokan látták előre, hogy meg fog jelenni egy olyan sajátos program, mint a ChatGTP, ami az emberiség megmentője vagy leigázója lehet. Való igaz, hogy az OpenAi által létrehozott konstrukcióba néhányan kicsit többet látnak bele, mint amire alapból képes lenne.

A veszély inkább abban rejlik, hogy pontosan mire fogják azt felhasználni az emberek. A ChatGTP jelenlegi állapotában egy nagyon fejlett szöveggenerátor, ami ki van egészítve néhány plusz funkcióval, hogy tudjon például képeket is elemezni, készíteni. A fejlődése folyamatos, de messze van még attól, hogy világuralomra törne. Ugyanakkor sokak munkáját kiválthatja.

Érdemes megtanulni együtt dolgozni vele, mert így a monoton feladatok egy része, mint üzenetek írása, jelentések, összefoglalók készítése, ügyfélszolgálat és hasonlók kiválthatóak a ChatGTP jóvoltából. A kérdés csak az, hogy ilyen formában mely állások fognak megszűnni és az abban dolgozók hová képezhetik át magukat?

Sötét hely, de jóra is használható darkweb

A darkweb már a nevében is baljós dolgot sugall, de valójában sokkal összetettebb dolog, mint azt elsőre gondolánk. Az emberek nagyrészt az internet nyilvános részét sem tudja kihasználni igazán, mert számukra olykor csak valamelyik közösségi média jelenti a világhálót. Akik nyitottabban állnak hozzá, jól tudják, hogy mennyivel komplexebb rendszerről van szó.

A darkweb ennek szerves része, de nem nyilvános és csak azok előtt tárul fel, akik tudják miként lépjenek be ebbe a világba. Sötét, de azért okosan használva jó dolgokra is alkalmas. Az információgyűjtésnek itt alternatív módjai nyílnak meg, amilyen az adatok vásárlása.

Persze termékek rendelésére is van mód névtelenül, de online fizetni már kicsit rizikós ilyen körülmények között. A névtelenséget érdemes fenntartani a darkweb keretei között, mert bár nem illegális a böngészése, de kiemelt figyelemre tehetnek szert azok, akik itt felbukkannak, amit szerencsésebb elkerülni, ha nem szeretnénk radar alatt mozogni.

seditor