Mit takar az androgén alopécia kifejezés?

androgén alopécia

A hajhullás fiziológiai folyamat, ami a szálak megújulási fázisának változása miatt következik be. A túlzott hajhullás azonban az androgén alopécia, a fejbőrt érintő egyik betegség jele is lehet. Kezelés nélkül a hajhullás előrehalad, ami a haj elvékonyodásához és kopasz foltok kialakulásához vezet, a kiváltó októl függően. Sokakban felmerül a kérdés, miként állapíthatjuk meg, hogy a hajunk a normálisnál jobban hullik-e? Minden szőrtüszőnek van egy életciklusa. Ahogy az új haj nő, a régi haj kiszorul a helyéről. Ennek következtében a régi szálak kihullanak és újak jelennek meg a bőr felszínén.

A férfias jellegű hajhullásának az esetek 80%-ban a fő oka a genetikai hajlam. Ezt a jelenséget androgén alopécia névvel illetik. Az ilyen kopaszodás legjelentősebb kockázati tényezője egy enzim fokozott aktivitása, ami tesztoszteron és dihidrotesztoszteron (DHT) hormonokat szabadít fel. Az androgén alopécia kialakulásának megvan a maga mintázata. A férfiaknál eltávolítja a fej csúcsán lévő hajrészt, a nőknél pedig fészket képez a középső választás területén. Az a típusú androgén alopécia, ami a genetikailag erre hajlamos nőknél alakul ki, a hajhullás második leggyakoribb formája. Ez a férfi hormon, a DHT hatásának növekedésével jár, ami a nőknél lerövidíti a haj növekedési fázisát és meghosszabbítja a hajhullási fázist.

Vessünk véget a változókori hajhullásnak!

A középkorú és idősebb nők hajritkulása egyre nagyobb problémát jelent a mindennapi bőrgyógyászatban. Ez kétségtelenül a várható élettartam növekedésének és a társadalmi szempontoknak köszönhető. Különösen arról van itt szó, hogy a modern társadalom fokozott figyelmet fordít a fizikai megjelenésre, beleértve a haj állapotát is. A nőknél megfigyelhető, hogy a változókori hajhullás átlagosan 50 éves korig fokozatosan jelentkezik, ezért összefügg a menopauzával. A menopauza jelentős, korral járó változásokhoz vezet, beleértve a száraz bőrt, a ráncok számának és mélységének növekedését, valamint a bőr feszességének és rugalmasságának csökkenését.

A változókori hajhullás során csökken a haj növekedési üteme, annak sűrűsége, a pigmentáció megváltozik, a fényesség pedig elveszik. Ez jelentősen csökkenti a betegek önbecsülését és krónikus stresszt okozhat. Nem kell azonban végleg elkeseredni, mert vannak működő megoldások a változókori hajhullásra. A VARGA hajápolási termékek pedig pont ezek közé tartoznak. A hajat erősítő természetes összetevők közvetlenül a fejbőrben és a hajszálakban fejtik ki a hatásaikat. Ha a menopauzával kapcsolatos problémák miatt szenved hajhullásban, ezek a készítmények rendkívül hasznosak lehetnek.

seditor