Mire figyeljünk a kézműves sörök kiválasztásakor?

kézműves sör

Lehet, hogy ez az évtized leggyakrabban használt kifejezése a bárokban, éttermekben és italboltokban? De mit takar a kézműves sör kifejezés, amit mindenhol a sörcímkéken és az étlapokon emlegetnek? Mire utal a kézműves kifejezés? Engedje meg, hogy elmagyarázzuk! A gyakran helytelenül alkalmazott kifejezés leggyakrabban olyan fajtára utal, amit egy kisüzemi, független sörfőzde főzött.

Ezek évente csak kisebb mennyiséget állítanak elő. Márpedig a kisebb termelés meghatározása homályos lehet, mert nincs egységes definíció arra, hogy mi is valójában a kisüzemi sörgyártás. A téma vitás kérdéssé vált a sörfőzők közösségében. Általánosságban elmondható, hogy amikor kézműves sörökről beszélünk, akkor olyanokra gondolunk, amelyeket független tulajdonú sörfőzdék főznek.

Ezek nem részei egy nagyvállalatnak. Tehát olyan sörgyárak által készített fajtákról van szó, ahol a kézművesség a kulcs. A legjobb kisüzemi típusokért érdemes olyan független sörfőzdéket keresni, amelyek helyben beszerzett alapanyagokat használnak, valamint innovatív, érdekes és korlátozott kiadású italokat készítenek. Itt a sörfőzők gyakran hagyományos módszereket alkalmaznak a főzéséhez, miközben kreatívak az ízkombinációk és a stílusok terén.

Sok esetben lehetőségünk lesz meglátogatni ezeket a sörfőzdéket, körbejárni a létesítményeket, találkozni a készítőkkel és megkóstolni a termékeiket, hogy többet tudjunk meg a mesterségről. Itthon számos kézműves sörfőzde szóródik szerte széles körben az országban és sok város büszkélkedhet a sajátjaival. Készen áll felfedezni a kézműves sör világát? Az idrinks.hu webshop ezt könnyen megteheti.

seditor