Miért kell gamer egér, ha játszani szeretnénk?

gamer egér

A gamer egerek az irodisták által használt hagyományos egerekhez képest több speciális funkcióval vannak felszerelve, amelyektől sokkal jobb lesz a játékélmény.

Így nem meglepő, ha egyre több játékos keres magának nemcsak egy megbízható, de rengeteg többlet funkcióval ellátott gamer egeret. Nézzük meg, miért érdemes a gamereknek befektetni egy minőségi gamer egérbe!

Mi fontos egy játékosnak egy gamer egérben?gamer egér

Most nem feltétlenül a csinos kis villogó fényekre, vagy a futurisztikus külsőre gondolunk, hanem a gyakorlati jellemzőkre, amelyek megkülönböztetik a gamer egereket az irodai egerektől.

Milyen érzés használni a gamer egeret?

Ha gamerek vagyunk, akkor egy olyan egérre van szükségünk, amely akár 8-16 órán át is kényelmes tartást ad a kezünknek. Könnyű manőverezni vele, kényelmes a fogása, és lehetőleg ne gyűljön össze rajta az izzadságból és a külső környezetből származó ragadós kosz.gamer egér

Könnyű és egyértelmű legyen rajta a klikkelés, ne legyen rajta túl sok oldalsó gomb, de azért legyen rajta annyi, amit ki lehet használni a játékok során.

Legyen gyors!

A gamer egerek olyan 3000 DPI-vel érkeznek, ami a gyakorlatban annyit jelent, hogy a gamer egy érintéssel is a képernyő egyik oldaláról a másikra tudja irányítani a kurzort. Ez a játékok során nagyon fontos, hiszen ott mindig számít a reakcióidő.

Legyen magas a pollingrate!gamer egér

A pollingrate egy mutató, amelyet Hz-ben mérünk, mely a gamer egér esetében azt mutatja meg, hogy egy másodpercen belül hányszor frissül az egérmutató pozíciója. Érdekesség, hogy a vezetékes gamer egereknek ez az értéke 100Hz, amelynek a felét sem érik el a vezeték nélküli gamer egerek.

Így elmondhatjuk, hogy a profik mindig vezetékest használnak, s a vezeték nélküliek inkább az amatőr vagy hobbi játékosok körében népszerűek.

Legyen kiváló minőségű a szenzorja!

A gamer egér esetében rendkívül fontos az, hogy magas minőségű legyen a szenzor bennük, hiszen ez határozza meg azt, hogy zökkenőmentesen lehet-e használni, időnként kicsit beragad vagy épp túl gyorsan reagál.

Bombagyar