Mexikói vad yam gyökér ösztrogéndominancia esetén

Mexikói vad yam gyökér

Több, mint egy éve próbálkoznak azzal, hogy babájuk legyen? Akkor bizony több probléma is állhat a háttérben. Először is a férfit fogják megvizsgálni. Ha nála mindent rendben találtak, akkor következik a nő. Ugyanis legtöbbször a meddőség hátterében ösztrogéndominancia, pajzsmirigy-alulműködés és inzulinrezisztencia áll. A mexikói vad yam gyökér tökéletes ahhoz, hogy megszüntesse a szervezetében kialakult ösztrogéndominanciát.

A szervezetet két fontos hormon uralja: az ösztrogén és a progeszteron. Ha ezek egyensúlya felborul, akkor súlyos betegségek alakulnak ki. Ha kevés a progeszteron, akkor általában vagy az ösztrogén vagy a prolaktin kerül túlsúlyba. Bármilyen meglepő, a sok ösztrogén akár miómák kialakulásához is vezethet. Ha kevés a progeszteron, akkor kialakulhat úgynevezett menstruáció előtti pecsételés és köztes, ovulációs vérzés.

Ezt lehet fogamzásgátló tablettákkal is kezelni, de mindig jobb a természetes megoldás. A mexikói vad yam gyökér kellő mennyiségű progeszteront tartalmaz ahhoz, hogy a szervezetet a termelésére és befogadására sarkallja. Ha Ön még fiatal, és családalapítás előtt állnak a párjával, akkor érdemes egy hormonvizsgálatra ellátogatnia. A férfiaknál is lehetnek gondok. Ha kevés vagy nem jó minőségű spermium termelődik, akkor azon a szelén tabletta segíthet. Természetesen, emellett érdemes naponta 1000 mg C-vitamint is szedni, hiszen az immunrendszert is erősíteni kell.

A pajzsmirigy megfelelő működésének biztosítása kiemelt fontosságú a férfiaknál is. Ha ez nem következik be, akkor sokféle betegség kialakulhat, amelyet akár időben kezelni lehetett volna. A pajzsmirigy igazából a szervezet gázpedálja, amely nem jó, ha túlműködik, de az alulműködés is veszélyes lehet. Ez egy hormontermelő szerv, melynél a legideálisabb, ha minden rendben megy. A szelén tabletta alkalmazható akkor is, ha a pajzsmirigy nem megfelelően működik. A krónikus fáradékonyság is jelezheti azt, hogy a pajzsmirigy alulműködik. Ez ellen minél előbb tenni kell, különben más probléma is kialakul!

Bombagyar