Még mindig hódít a gravel bicikli

gravel bicikli

A bringa, ami kicsit mindenre jó. De mi az a minden, amire használható a gravel bicikli? A minden alatt a terepet kell érteni, hiszen kényelmes kerekezést biztosít városi környezetben, sebesen száguldozhatunk az országúton, de a könnyedebb terepen sem kell megtorpannunk, ha felpattanunk egy gravel biciklire. Aki egy kicsit is otthon van a biciklik világában, annak már első ránézésre feltűnhet, hogy ez egy valódi hibridnek számít a kerékpárok között.

Leginkább a cyclocross biciklikre hasonlít, viszont azok kimondottan versenyzésre lettek tervezve. A gravel bicikli sokkal kényelmesebb testtartást tesz lehetővé. Haladás közben nem kell annyira előre dőlni, mint a versenyzésre kialakított modelleken. Másrészt úgy tűnhet, hogy bipoláris tünetekkel rendelkezik, mert a koskormány miatt országútinak néz ki, mégis MTB tulajdonságokkal rendelkezik. A trekking bringákhoz is hasonlítható, viszont azoknál sokkal sportosabb élményt kínál.

Gravel bike, irány a természet!

„Fő a változatosság!“ – akár ez is lehetne a jelmondatuk a gravel tulajdonosoknak, hiszen az aszfaltról letérve, gond nélkül áthajthatnak a közeli erdőn és felkapaszkodhatnak a meredek hegyi utakon, hogy ezt követően leereszkedjenek a rázósabb lejtőkön.

Ez a kerékpár egy igazi mindenes és a sikerét mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy egyre népszerűvé válik a hobbi bringások körében, mert ötvöződik benne minden, amiért az országúti, cyclocross és MTB modelleket szeretni lehet. Mivel nem követelmény a felsőkategóriás alkatrészek megléte, ezért kedvezőbb áron kapható a gravel bicikli.

seditor