Légkondicionáló tisztán tartása lényeges

Fontos a légkondicionáló karbantartása
Fontos a légkondicionáló karbantartása

Minden olyan berendezés, amiben huzamosabb ideig áll a víz, hajlamos arra, hogy megteljen baktériummal, kosszal. Ezeket a berendezéseket nagyon fontos időnként kitakarítani, fertőtleníteni.

A légkondicionáló berendezés is ebbe a kategóriába tartozik. Legalább egyszer a nyári használat megkezdés előtt fontos ellenőrizni, fertőtleníteni. Abban az esetben, amikor a légkondicionálóval fűtünk is, azt a fűtés szezon előtt is érdemes újra megvizsgálni. Általában, ahol klímát árulnak, ott valószínű, hogy klímatisztító sprayt is fellelhető.

A beltéri egység fedőlapja alatt vannak a szűrők, azokat le kell szedni, langyos vízben áztatni néhány percig, aztán enyhén lesúrolni úgy, hogy azt ne szakítsuk át. Bármilyen hibát talál, repedést, lyukat, a szűrőt cserélni kell!

A légszűrők mögött egy sűrű bordázott rács van, azt kell lefújni jó bőven a tisztító spray-el. Ellenőrizni kell a kondenzvíz elvezetőt, ne legyen eldugulva, egy kicsit ki is lehet takarítani. Miután a légkondicionáló alkatrészei szárazak, sorban visszahelyezi és jöhet a próba.

Bombagyar