Különleges képességgel bír az anyósnyelv

anyósnyelv

Ha szeretjük a közelünkben a természetet, de csak korlátozott mértékben van lehetőségünk arra, hogy élvezzük ennek az előnyeit, főként a városi környezetben, akkor érdemes a lakásunkat feldobni néhány kellemes külsejű és olykor nagyon hasznos szobanövénnyel. Minimális gondoskodást igényel az anyósnyelv, amelyet egyedi formájáról könnyen fel tudunk ismerni. Az eredetileg Afrika, Ázsia térségéből származó növénynek eredeti élőhelyén nagyon sok faja megtalálható. Népszerűségét főként sajátos formája és hasznos mivolta adja. Az anyósnyelv kiváló légtisztító növény, amely képes arra, hogy megkössön olyan szennyező komponenseket, amilyen a benzol, formaldehid.

Sajnos a különféle felületekből gyakran párolognak ki szobahőmérsékleten olyan anyagok, amelyek lassan dúsulnak fel a szoba légkörében. Főleg a téli időszakban, a szellőztetés idejének csökkenésével ezért szerencsés, ha megoldott a hatékony légszűrés, amelyben az anyósnyelv kiváló társunk lesz. A szórt napfényt kedveli a leginkább és 18 fokos hőmérséklet bőven megteszi neki. Érdemes elkerülni, hogy 10 fok alá essen a hőmérő higanyszála, ugyanis azt megszenvedi. Nem igényel sok nedvességet az anyósnyelv és még a leveleit sem kell rendszeresen permetezni. Átültetés során tőosztással könnyedén szaporítható, így a lakás minden helyiségébe juthat belőle.

Kellemes hangulatot teremtenek a zöld szobanövények

A kellő gondoskodás keretében a zöld szobanövények valóban úgy működhetnek a lakásban, mint egy természetes légtisztító rendszer. Mindezek mellett van egy másik fontos előnyük, amelx olykor hátránnyá válhat, méghozzá a fokozott párologtatás. Ezt érdemes kordában tartani páraelszívó berendezéssel, ha a lakás falán nem szeretnénk penészfoltokkal találkozni. Ugyanakkor a zöld szobanövények ezen tulajdonsága a jól szellőző ingatlanok esetében éppen, hogy fontos, hiszen a túl száraz levegő szintén gondot jelenthet, akárcsak a magas légnedvesség.

De milyen fajtákat válasszunk? Ez függ a meglévő hőmérséklettől, fényviszonyoktól, valamint attól, hogy pontosan mennyi időt tudunk napi szinten rááldozni kedvenceinkre. A helyiségek mérete szintén meghatározó, főleg a futónövények szempontjából. A zöld szobanövények közül a páfrányok, kisméretű pálmák, aloé vera kimondottan népszerűek. Kávécserjék, fikusz, zöldike szintén a kedvelt típusok közé sorolható, de a sornak itt még nincs vége. A viragbarat.hu weboldalon a zöld szobanövények széles listáját találjuk meg, amelyekről ilyen módon minden fontos információt begyűjthetünk. Gondoskodjunk az igények kielégítésről és egy valóságos édent varázsolhatunk bármelyik helyiségbe.

seditor