Kompressziós harisnya a vízszeres lábra

A kompressziós harisnya segíti a vérkeringést
A kompressziós harisnya segíti a vérkeringést

A modern gyógyászatban az a jó, hogy már nem kell egyből késhez nyúlni, hanem más, alternatív gyógymódokat is ki lehet próbálni, amik vagy enyhítik a problémákat, vagy akár el is tüntetik.

Az elnehezedett, vízszeres lábra például kiváló megoldás a kompressziós harisnya használata. A kompressziós harisnya gyógyító ereje, mint azt a neve is mutatja, a kompresszióban, a nyomásban van.

Úgy kell elképzelni, mint egy szorosabb ruhaneműt, ami az egész lábat leszorítja. Ennek az a hatása lesz, hogy az erek összeszűkülnek, a vér pumpálásának az ereje megnő, és így az izmok erősödnek. Az izmok erősödésének köszönhetően a láb is erősödik és a vízszerek eltűnnek, vagy enyhülnek.

Ha ezt az elvet követjük, akkor a vízszerek azért jönnek létre, mert a láb izmai elgyengülnek, tehát hogy ezt megelőzzük, rendszeresen kell mozogni vagy sportolni. Ha már annyira nagy a baj, hogy semmilyen plusz mozgás nem segít, akkor nyugodtan fel lehet húzni egy kompressziós harisnyát, hiszen ezek azért készülnek, hogy segítsenek az ilyen problémákban.

Bombagyar