Kompakt, megbízható láncfűrész élező

Pengeéles fogak

A szerszámgépek alkatrészei is elhasználódnak egy idő után. Ez a helyzet a láncfűrész esetében is. Szerencsére, amikor kicsorbulnak a láncon elhelyezkedő fogak, akkor nem kell feltétlenül cserélni, hiszen élezésre is van lehetőség. Amennyiben ez manuálisan szeretnénk elvégezni, akkor mindenképp szükségünk lesz egy satura, amibe befoghatjuk a láncvezetőt.

Ezután lépésről lépésre végig kell haladni reszelővel a fogakon. Amelyiknek törött vagy tompa a hegye, azt élezni kell. Ez elég időigényes, de hatékony módszer. A láncfűrész élező alkalmazása ennél sokkal gyorsabb, főleg, ha gépet használunk erre a feladatra.

A megfelelő szögben megdöntve, a fogak pillanatok alatt hegyesek és élesek lesznek. Egy láncfűrész élezővel akár spórolhatunk is, mert nem kell minden alkalommal láncra költeni, amikor annak kimegy az éle. Így szép lassan megtérül az ára. Elsősorban azoknak ajánlott a láncfűrész élező beszerzése, akik rendszeresen dolgoznak fűrésszel. Egy karbantartott szerszámmal, sokkal gyorsabb és hatékonyabb a munka. Ennek a tekintetében mindenképp megéri beruházni egy minőségi láncfűrész élezőre például az Einhell-től, de a Straus és az Extol is kiváló multifunkciós modelleket kínál.

Természetesen a láncfűrész élező gép használata közben nem lesz szükség satura, ugyanis anélkül is beszoríthatjuk a kisgépeket. Így a láncfűrész mindig készen fog állni arra, hogy felaprítsuk a tűzifát, vagy rendet tartsunk a kertben. A láncfűrész élező fokozatosan dönthető és a köszörülési-mélység is külön beállítható, ami extra funkciónak számít. Az élezést követően, munka közben érezhető lesz a különbség.

Bombagyar