Komolyzene – akár utazáshoz is!

Természetesen nem azt javasoljuk, hogy utazáskor a legandalítóbb komolyzene művet dobjuk be CD-lejátszóba, vagy indítsuk el okostelefonunkon, de a tények közé tartozik, hogy rengeteg vállalható művet találunk!

Még akkor is, ha netalán a komolyzene épp nem a kedvelt zenei műfajaink közé tartozik. A tényt, hogy nyugtat és koncentráltabbá tesz, nem lehet letagadni.

2018-ban például a Tokyo Metro vállalat kísérletezett azzal, hogy az utazást kellemesebbé tegye a metrószerelvényeken, halkan szóló komolyzenével próbálkoztak: Debussy és Chopin műveket játszottak le.

Tulajdonképpen az ötlet megszületését, egy emberi hiba okozta. A cég véletlenül az üzemkezdés előtti ellenőrzéskor játszott be komolyzenét egy utasokkal teli szerelvényen, amit a visszajelzések alapján az utasok nagyon élveztek.

Így a világ legzsúfoltabb metrójáratán anno fontolóra vették a komolyzenei szolgáltatás rendszerbe vezetését is. A kedves ötletet végül, úgy tudjuk megvalósították.

De nem kell nekünk ennyire messzire menni, ha komolyzenei élményekre vágyunk, ma már a saját, privát autózásunk alkalmával is belemerülhetünk komolyabb klasszikus zenei élményekbe. Ezzel máris jobban elviselhetőbbek a dugók, nem olyan idegesítőek autós társaink.

A hosszabb, autópályázást igénylő utazások is sokkal élvezetesebbek, elviselhetőbbek, ha a komolyzenét hívjuk segítségül, vannak kifejezetten dinamikus, sodró darabok, amelyek felvidítanak és üdítően hatnak érzékszerveinkre.

Próbáljátok ki, és nem fogtok csalódni!

Bombagyar