Kiválóan használható házi tészta recept

házi tészta recept

Régen a háziasszonyok soha nem vásároltak üzletből tésztákat, hanem finom házi lisztből nagyon ügyesen és hamar elkészítették azt a családnak. Sok esetben többet is csináltak, amit megszárítottak és hetekig volt belőle. Akkoriban a házi tészta recept a fejben volt, anyáról leányra öröklődött a tudomány.

Napjainkban már sajnos csak kevesen ismerik ennek az igazi finomságnak az elkészítési módját, de mivel a legtöbbünknek ideje sincs, így marad az üzleti tészta, amit pár perc alatt kifőzünk és máris kész a vacsora. Az interneten megtalálható a házi tészta recept, amit használhatnak azok a háziasszonyok, akik valódi ínyencséggel akarják meglepni családjukat. Például a receptek.at portálon leírt módon ajánlott előállítani a házi tésztát, mert ha ennek megfelelően járunk el, nagyon finom eredményhez jutunk.

Először is fontos tisztázni, hogy milyen lisztből dolgozzunk. A házi tészta recept úgy írja, hogy a félfogós liszt pizzaliszttel keverve ideális választás, de bármilyen finom búzaliszttel is próbálkozhatunk. 100 grammonként szükséges 1-1 tojást hozzáadni, lehetőleg nagyobb méretűeket, amelyek sárgája erősebb színű, nem az a fakó fajta. Azért írja ezt a házi tészta recept, mert a laska színét nagyban befolyásolja a tojás színe.

A felsorolt két fő alapanyagon kívül már csak egy csipetnyi sóra és esetleg kevés vízre lesz szükség, arra az esetre, ha túl száraznak ítélnénk meg a tésztát. A házi tészta recept leírása szerint körülbelül 10-12 perc alatt kézzel jól össze kell gyúrni, ameddig teljesen homogén tésztagombócot kapunk. Ha megvan a nem tapadós, keményebb, de könnyen gyúrható állagú tészta, becsomagoljuk, majd 1 órára hűtőbe tesszük. Majd kivesszük és megfelelőre nyújtjuk.

Bombagyar