Jód és szelén taltalmú étrend-kiegészítők

Jód és szelén

Az endometriózis alattomos betegség. Bár jóindulatú daganat, számos olyan problémát tud a szervezetben okozni, amelyek megkeserítik a nők életét. Ha szeretne a problémától természetes úton megszabadulni, a progeszteron krém endometriózis esetében is kiváló szer. Az endometriózis az esetek túlnyomó részében nem változik rosszindulatúvá, a betegségnek mégis idejében elejét kell venni. A menstruációs problémáktól kezdve, a fájdalmas székelés vagy vizeletürítésen át a meddőségig, számos olyan panaszt okozhat, amelyeket azonnal orvosolni kell.

A progeszteron krém endometriózis kezelése alatt is biztonságos, hiszen természetes összetevőinek köszönhetően nem jár mellékhatásokkal, azonban a kúrát az utasítások alapján kell tartani. A krém az endometriózison kívül még számos női bajt enyhít, kezel. Úgy a termékeny, mint a változó korban ajánlott használni, hiszen a progeszteron termelése csökkenhet többféle tényezőből kifolyólag, az ösztrogéndominancia pedig bármelyik életkorban felléphet. A természetes progeszteron krém endometriózis elleni harca már bizonyított. A pajzsmirigy és a hormonok kéz a kézben járnak, a közöttük lévő szoros összefüggések már régóta ismeretesek.

A pajzsmirigy könnyen kibillen egyensúlyából, az alulműködés és a túltengés is igen gyakori. A jód és szelén kölcsönhatása rendkívüli hatással lehet a pajzsmirigy alulműködés gyógyításában. Magyarországon nem túl elterjedt a magas szelén tartalmú ételek fogyasztása, ezért feltétlenül szükséges a pótlása. Bár a szervezetünk kivonja ezeket a nyomelemeket a táplálékból, nem mindem esetben tudja őket megfelelően hasznosítani.

A jód és szelén kombinációját csak a pajzsmirigy alulműködés esetén szabad használni, a túltengésnél fokozott elővigyázatosságot követel a jód használata. Ha a pajzsmirigy alulműködésének tüneteit tapasztalja magán, vagyis gyengeséget, fáradékonyságot, rossz közérzetet, testsúlynövekedés, székrekedést, akkor érdemes a jód és szelén együttes erejét kipróbálni, hiszen lehetséges, hogy akár ezzel a természetes megoldással kezelhető a betegség.

Bombagyar