Jenter anyanevelő szett a siker eléréséért

Jenter anyanevelő

A méhészet nem éppen a könnyen elsajátítható szakmák közé tartozik, ugyanis nagyon sok apróság van, amire komolyan oda kell figyelni. A kezdeti lelkesedésre egyértelműen szükség lesz, de nem szabad feladni az első buktatónál sem. Szerencsére a modern technikai fejlesztések velünk vannak, aminek hála már elérhető a Jenter anyanevelő. Erre a speciális készletre általában akkor van kiemelt szükség, amikor szeretnénk új családokat létrehozni. A hagyományos megoldásokkal ellentétben, itt kisebb a veszteség és a sérülés kockázata, tehát nagyobb a siker esélye, ami tovább lelkesítheti a gazdákat és a kezdőket ugyanúgy.

A Jenter anyanevelő szett petéztető keretből, anyazárkából, bölcsőtartóból áll, valamint kapható hozzá még tűzősejt, varroa stop és előlaprácsok. Természetesen önmagában a Jenter anyanevelő jelenléte még nem garancia a sikerre, hiszen azzal jól kell tudni bánni. Amint a szerelőknél is járja a mondás, miszerint a profi szerszám kitesz egy fél szakembert, így ez igaz itt is. Mivel nem lesz szükség az álca sejtből való kiemelésére és a bölcsőalapok mártogatására, valamint az áthelyezéssel sem kell külön törődni, a Jenter anyanevelő minden tekintetben remek befektetés, amivel legalább a munkafolyamatot le lehet egyszerűsíteni és növelni a siker esélyét.

Fontos a körültekintő méhanyanevelés

Mivel egy kaptárban élő család minőségét egyértelműen az határozza meg, hogy a királynő milyen jellemzőkkel bír, ezért a nagy gonddal végzett méhanyanevelés kiemelt figyelmet érdemel. Ez a folyamat természetes módon is végbemehet. Teljesen egyértelmű, hiszen ennek hiányában a méhek, mint faj, egyszerűen nem létezne vagy képtelen lenne az új családok kialakítására. A méhanyanevelés ugyanakkor azért valósul meg mesterséges körülmények között, emberi beavatkozás keretében, mert így nagyobb a siker esélye. Amennyiben nincs minden pontosan kiszámítva, valamint a fontos műveletek végrehajtva, akkor megehet, hogy a méhanyanevelés spontán útjai tévútra mennek.

Ha olyankor születik meg az új anya, amikor rossz az idő vagy nincs elég here, akkor bajba kerülhet a család. Érdemes tehát kihasználni a szakma során összegyűjtött tapasztalatokat és ezek mentén történjen a méhanyanevelés. Választható petés agy álcás nevelés. Mindkét eljárásnak megvan a maga előnye és hátránya, amelyekkel megéri tisztában lenni, mielőtt nekilátunk a műveletnek. A lelkiismeretes munka ugyanakkor meghozz a gyümölcsét és sikeresen kitenyészthető olyan új anya, amelyik már biztosan egy jól működő családot fog alapítani. Az erista.hu oldalon sokat megtudhatunk a témáról.

seditor