Győzze le a korlátokat a kicsi fürdőszoba ötletekkel

kicsi fürdőszoba ötletek

A szerény méretű fürdők tulajdonosainak sokszor úgy tűnik, hogy a helyhiány korlátozza a belső tér stílusos és kényelmes berendezésének képességét. Felesleges azonban aggódni, mert a kicsi fürdőszoba ötletek változatos tárházának hála, sokféleképpen lehet egy nagyon apró szobát is hangulatossá, széppé és funkcionálissá tenni.

Sőt, egy aprócska helyiség kialakítása gyakran eredetibb lesz a merészebb dekoratív megoldások és a jó helykihasználás miatt. A weboldalunkon korábban már érintettük azokat a főbb kicsi fürdőszoba ötleteket, amelyek vizuálisan nagyobbá teszik a teret. Ezeknek a listáját szeretnénk most a néhány hasznos tippel kibővíteni.

Kezdjük rögtön azzal, ami nélkül egy modern fürdőt el sem lehet képzelni, vagyis a csempével. A téglalap alakú burkolólapok vízszintes rögzítésével a falak vizuálisan széthúzhatóak. A függőleges egymásra rakás viszont segít abban, hogy a mennyezet magasabbnak tűnjön, mint amilyen valójában.

A kicsi fürdőszoba ötletek között külön meg kell említeni a csempe lerakás átlós elvét. Ez képes vizuálisan nagyobbá tenni a szoba padlóját. A csempén kívül, talán a tükrök használata a másik legismertebb módszer a tér növelésére. Velük kapcsolatban az egyetlen ajánlás, hogy ne vigyük túlzásba a használatukat.

Kerüljük az esetükben a teljes falak díszítését, mivel velük ellenkező hatást érhetünk el és a szoba kisebb lehet, mint a valóságban. Az ilyen effektus csak akkor működik, ha a tükrök szemmagasságban helyezkednek el. Amikor a kicsi fürdőszoba ötletek közül szemezgetünk, ügyeljünk a bútorok és a vízvezeték szerelvények kiválasztására.

Amellett, hogy ezek megnövelik a teret, a lehető legnagyobb mértékben le tudják egyszerűsíteni a fürdő tisztításának folyamatát. A fürdőszobabútor elülső részét illetően, a fényes lehetőségeket kell előnyben részesíteni. Az apró méretű helyiségekbe jól illenek még a nyitott tároló rendszerek és az átlátszó üveg zuhanyajtók.

A néhány négyzetméteres fürdő hátrányai legyőzésének legelőnyösebb módja, ha a stílus kiválasztásakor figyelembe vesszük a minimalista, a modern vagy a japán belsőépítészet főbb szempontjait. Mindezek magukba foglalják a minimum elemek használatát, illetve a maximális egyszerűséget a funkcionalitással kombinálva.

Természetesen a fenti kicsi fürdőszoba ötletek és technikák egyike sem képes hatalmas és tágas helyiséget varázsolni az alig pár négyzetméteres belső térből. A megfelelő elrendezés azonban lehetővé teszi, hogy a legkisebb helyiségben is a lehető legkényelmesebben érezzük magunkat.

Bombagyar