Fontos a korszerű álmennyezet szigetelés

álmennyezet szigetelés

Egy lakás komfortossá tétele nem mindig egyszerű feladat, főleg akkor, ha régebbi építésű rendszerről van szó. A modern ingatlanok esetében az újfajta építési rendszerekből és a tervezési eljárások keretéből adódóan már alapból számolni lehet a magas színvonalú szigetelés biztosításával. A hőmegtartás egy olyan kulcsfontosságú tényező, amire egyre nagyobb igény van, főként a mérsékelt égövben. Az álmennyezet szigetelés egyszerűen kivitelezhető, ha hozzáértő szaki végzi. Az első és legfontosabb, hogy semmit sem szabad elkapkodni, valamint ideális anyagok felhasználására lesz szükség a cél érdekében.

Mivel történjen az álmennyezet szigetelés?

A mennyezeten keresztül szökik el a fűtésből származó hő jelentős része. Ez azért van így, mert a meleg levegő felfelé áramlik és amennyiben utat talál magának, akkor nem lesz rest kimenni a szobából. Az álmennyezet szigetelés képes lecsökkenteni a hőveszteséget, de azért okosan kell választani alapanyagot ehhez. A túl kevés, valamint a túl sok sem jó.

Először meg kell nézni, hogy az álmennyezet szigetelés honnan történik. Ez kerülhet a gipszkarton alá, illetve közvetlenül azokra. A hungarocell lapokkal azért szerencsés vigyázni, mert nagyon le tudják fojtani a levegőt, aminek eredményeképpen komoly párásodás alakulhat ki. Inkább olyan komponensekkel ajánlott dolgozni, amelyek képesek a szellőzősre.

Ilyen lehet az üvegvatta, illetve kőzetgyapot. A vastagsággal lehet játszani, de egy profi szakember gyorsan ki tudja számolni, hogy mekkora mennyiségre lesz szükség az adott hőfok megtartásához. A kivitelezés mindezt követően magas precizitással történjen, hogy a melegnek esélye sem legyen csak úgy elillanni.

seditor