Fejlesztő játékok a színek kapcsán

Ügyesség fejlesztő játékok
Ügyesség fejlesztő játékok

A környezet, amiben az ember nap mint nap benne van, nagyon összetett és sokszor kiismerhetetlen helynek tűnik. Ebben rejlik az a nehézség, hogy a megszületett gyermek milyen módon fog tudni abban eligazodni. Ahhoz, hogy minden olyan készsége és képessége meglegyen ehhez, léteznek olyan fejlesztő játékok, amelyek megismerésén keresztül a való világ elemei is könnyebben kiismerhetővé válnak.

Az olyan elvont dolgok is, mint például a színeket és azok árnyalatait nehéz önmagában elmagyarázni egy gyermeknek, viszont ha segítségül hívjuk a pontosan erre a témára kitalált fejlesztő játékok valamelyikét, akkor az oktató is és a gyermek is könnyebben birkózik meg a feladattal.

Könnyedén érthetővé válik a színek közötti összefüggés és az árnyalatok harmóniája. Az ilyen célzott fejlesztő játékok magukban rejtik azt a lehetőséget is, hogyha már a játék alapjait megértette a játékos, akkor fokozatosan nehezedő szinteket biztosít az izgalmak fenntartásához és a fejlődés lehetőségének felkínálásához.

Ezáltal nemcsak az alapszíneket ismerheti meg a gyermek, hanem azok keveredésének érdekességeit, tónusainak mibenlétét is.

Bombagyar