Falszigetelés injektálással gyorsan és egyszerűen

falszigetelés injektálással

A vizesedő falak kényelmetlen és egészségtelen életteret teremtenek. A jelenség megszüntetése házilagos módszerekkel nem kivitelezhető, viszont az utólagos falszigetelés injektálással remek alternatívát jelent a probléma megoldását illetően. Ennek a módszernek a legnagyobb előnye, hogy egyszerűen és gyorsan kivitelezhető. Sokan a lemezbeütéses módszerre esküsznek, aminek szintén vitathatatlan a hatékonysága, viszont a munkálatok végeztéig nem ajánlott az épületben tartózkodni. Az falszigetelés injektálással is megoldható, aminek a kivitelezése ebben a formában a legtöbb esetben nem tart tovább 1 napnál.

Előfordulhat, hogy hiába kapnak szakszerű vízzáró szigetelést a falak kívülről és belülről, a festék és a vakolat egy idő után mégis repedezni kezd. A salétromos falak a talajból jutnak nedvességhez, ami szép lassan tönkreteszi a szerkezetüket. Ez a jelenség nagyban felelős a penész kialakulásáért a lakásban. Hogyha egészséges életkörülményeket szeretnénk teremteni az otthonunkban, akkor rendelkezésünkre áll a falszigetelés injektálással.

Miként történik a falszigetelés injektálással?

A szigeteléshez általában krémszerű vegyi anyagot használnak. Ezt injektálják a nagyjából 12 mm átmérőjű furatokba, amelyek 10-12 cm távolságban helyezkednek el egymás mellett nagyjából a 5-10 cm magasságban a talajtól számítva. A falszigetelés injektálással gyorsan kivitelezhető, viszont az anyag teljes felszívódásához legalább 10 napra van szükség. A teljes vízzáró réteg kialakulása akár 3 hónapba is beletelhet, ezt követően viszont hosszantartó gátat képez a nedvesség ellen.

seditor