Fa ablak felújítása házilag kis időráfordítással megoldható

fa ablak felújítása házilag

Ahhoz, hogy a lakhelyünk megtartsa a meleget, nem árt, ha az ablakok is tökéletesen működnek, viszont ehhez pár évente karbantartást kell végezni. A fa ablak felújítása házilag nem mondható túl nehéz teendőnek, csak némi türelem és kitartás szükséges hozzá. Ha láthatóan elkezdett szétmállani, akkor egy csavarhúzó segítségével megtudhatjuk, hogy hol korhadt el és ott jobban lekezelhetjük.

Spaklival vagy durva csiszolópapírral leszedjük a felhólyagosodott festéket, ahol pedig kevésbé férünk hozzá, kisepregetjük finom kefével az apró darabokat. A fa ablak felújítása házilag következő lépése, hogy egyenletesre csiszoljuk az ablakkeretet, majd langyos vízzel, mindenféle tisztítószer nélkül, szivaccsal áttörölgetjük. Ahol hiba vagy lyuk van, ahhoz gittet használunk és eldolgozzuk a mélyedésekben az anyagot úgy, hogy sík legyen a felülete.

Ha a fa ablak felújítása házilag általunk történik, akkor végezzünk aprólékos munkát, hogy a következő pár évben kitartson, tehát nem kell gitt a nagy lyukakba púposan, ugyanis miután megszárad, ez esetben be fog repedezni.

Elég csak kevés belőle, a lényeg, hogy szépen takarja el a hibát. Ha az üveg benne egyben van és nem szorul cserére, akkor ragasszuk le újságpapírral festés előtt, hogy megelőzzük a rátapadt színezőanyag leszedésének nem egyszerű ceremóniáját. Pingálás előtt picit dörzsöljük át a keretet, mert ha érdes, jobban rátapad az anyag, majd fessünk egyenletesen a faanyaggal megegyező irányba, aztán pedig hagyjuk száradni pár órát. Csupán ennyit kell tenni és a fa ablak felújítása házilag el is készült általunk, így büszkék lehetünk a munkánkra.

seditor