Elektromos láncfűrész otthoni környezetbe

Elektromos láncfűrész

Volt idő, amikor elképzelhetetlen lett volna ez a változat, a technológiai korlátok miatt. Mára már egyre fejlettebbek az elektromos eszközök. Lassan, de biztosan, az elektromos autóké lesz a jövő, a fejlett villanymotoroknak és akkuknak köszönhetően. Az elektromos láncfűrész szintén nagyon hasznosnak számít a házközül.

Azonban, ha valóban nagyteljesítményre van szükség és ipari méretekben szeretnénk vagdalkozni a faanyaggal, akkor még mindig előnyösebb egy benzinmotoros változat. Az elektromos láncfűrész talán egyetlen hátránya az a vezeték, ami korlátozza a használhatóságát. Egy erdő közepén aligha találni fali csatlakozót ahhoz, hogy elkezdhessük a munkát. Azonban nem is ilyen körülményekre lett feltalálva.

Otthoni környezetben sokkal fontosabb a csendesebb működés, mivel sokakat zavarhat a hangja. Az elektromos láncfűrész keltette zaj jóval alacsonyabb, mint a benzinmotorral ellátott modelleké. Amennyiben nem szeretnénk a vezetékekkel bajlódni, akkor választhatjuk az akkus változatot is, ami szintén bivalyerősnek számít ahhoz képest, hogy akku biztosítja az energiát a működéséhez.

Ezek a modellek némileg drágábbak a vezetékes elektromos láncfűrésznél, azonban mobilitás szempontjából verhetetlenek. A nagyobb munkához elég bekészíteni 2-3 feltöltött akkut és utána szakadatlanul üzemelni fog. A Makita például úttörőnek számít az akkus szerszámgépek terén, mivel megbízható technológiát alkalmaz minden esetben. Az elektromos láncfűrész szintén el van látva számos praktikus funkcióval, ami megkönnyíti a használatát, illetve ezeknek köszönhetően nem igényel állandó karbantartást. A használatához fontos betartani a biztonsági előírásokat.

Bombagyar