Egyszerűen elkészíthetőek a kerti utak házilag

kerti utak házilag

Tanuljuk meg tisztelni a természetet, amit érdemes azzal kezdenünk, hogy a környezetünket széppé és tisztává varázsoljuk! A lakáshoz tartozó kertterületen egy valóságos édent hozhatunk létre, csak némi kreativitásra van szükség. A mátrixot képező gyeptakaróba gyakran kerülnek beágyazásra kisebb szigetszerű elemek, pihenők és ösvények formájában. A stílusos és tartós kerti utak házilag egyszerűen kivitelezhetőek. Nem kell szakembernek lennünk ahhoz, hogy létrehozzunk egy járatot, de azért ne kapkodjuk el a munkát! Első lépésben határozzuk meg a nyomvonalat, majd következhet a kerti utak házilag történő kialakítása!

Kerti utak házilag tartós anyagokból

Amint sikerült kellően felmérni a terepet és elvégezni az alapozást, akkor a többi már gyerekjáték. Nem mindegy ugyanakkor, hogy pontosan miből lesz kirakva az úgynevezett koptató réteg. A kerti utak házilag készülhetnek fából, betontéglából, térkőből, mázas kerámia lapokból, természetes kövekből. Minél ellenállóbb az anyag, annál tovább fog tartani a kültéri hatásokkal, időjárás viszontagságaival szemben.

A kialakítás során döntő tényező, hogy mekkora terhelést kap a szerkezet. Nem mindegy ugyanis, hogy csak gyalog járunk rajta vagy gépkocsi is közlekedik, parkol. Az ökológiai szempontból is hasznos gyeprácskövek lényege, hogy nem szabnak gátat a csapadék elszivárgásának, valamint a növényzet is remekül tud közte fejlődni. A kerti utak házilag való létrehozása ezekből az alapanyagokból kiváló végeredményt produkál, ami hosszútávon látja el a feladatát, miközben stílusos megjelenést nyújt.

seditor