Egyre többen döntenek a beépített erkély mellett

beépített erkély

Egy erkélyt nagyon sokféle módon ki lehet használni. Kétszeresen igaz ez a beépített erkély esetében, ami számtalan célt szolgálhat. Egyre többen döntenek épp ezért úgy, hogy a meglévő erkélyt beépíttetik és ezzel együtt egy új funkcióval látják el ezt a gyakran elhanyagolt helyiséget.

Nagyon sokan hozzák meg azt a több szempontól is jó döntést a panellakásukat illetően, hogy az addig nyitott erkélyként funkcionáló helyiséget beépítik. Ennek eredményeként egyből megnő az élettér. Az erkély beépítés manapság eléggé gyakori jelenségnek számít legyen szó panelekről vagy akár újabb építésű téglalakásokról.

Mindenképp egy ötletes, kreatív és praktikus szempontból is jó választásnak bizonyul a beépített erkély létrehozása. Főleg azért, mert ugye ezzel egyből 5-10 négyzetméterrel is nőhet a lakás alapterülete. De itt nem áll meg az előnyök sora. Azért is praktikus megoldás ez, mert az erkélyrész évszaktól függetlenül használhatóvá válik.

Árnyékoló teraszra? Nyáron sok az előnye!

A mostani nyarakat nem igazán lehet kibírni légkondi vagy épp megfelelő árnyékolás nélkül. Az árnyékoló teraszra pedig egy oázist teremt majd meg, ahol egy picit el lehet feledkezni a hőségről. A legtöbb kertes házhoz tartozik terasz, aminek ugye többféle típusa is lehet.

A legtöbb esetben a teraszok nagyobb méretű kinti terek, amelyek az időjárási viszonyoknak is ki vannak téve. Pontosan ezért lehet annyira fontos az árnyékoló teraszra, hiszen ezzel meg lehet gátolni, hogy a Nap erős sugarai érjék azt a területet, ahol a lakók pihenni, olvasni vagy csak simán relaxálni szeretnének.

seditor