Egy kis Jim Beam történelem

Jim Beam

A mai, jól ismert néven ismert ital az Old Tub Bourbon néven indult, amit Jacob Beam 1795-ben hozott létre. A névadó Jim Beam a legelső szeszfőzői képzését apja, David M. Beam irányítása alatt kapta meg. Amikor Jim Beam 1934-ben, a szesztilalom után újra megnyitotta a szeszfőzdét, azt tapasztalta, hogy az Old Tub Bourbon név jogai már nem az övé.

Ettől függetlenül Jim olyan bourbont és márkát kovácsolt, ami újrateremti az Old Tub történelmi ízét és átnevezte “Colonel James B. Beam”, majd később “Jim Beam Kentucky Straight Bourbon Whiskey” névre. A többi már történelem. Ízletes történelem, nehéz elképzelni egy szombat esti bulit vagy egy jó hangulatú baráti iszogatást ezen remek whisky nélkül. Sokan nem tudják, de Beam segített megnyerni a második világháborút, hiszen a szeszfőzők közvetlenül hozzájárultak a háborús erőfeszítések segítéséhez.

Az alkohol számos háborús szükségleti cikk előállításának alapvető eleme volt és az áruk hatalmas részét tette elérhetővé. Egy gallonból 64 kézigránátot vagy két 155 mm Howitzer lövedéket lehetett előállítani, 23 gallonból pedig egy különösen ízletes Jeepet lehetett készíteni. A másik hihetetlen számadat, hogy az ital 200 “országban” vásárolható meg.

Igaz ugyan, hogy csak 196 ország van a világon, de a Jim Beam nemcsak a legtöbbjükben kapható, hanem olyan helyeken is, amelyek nem is országok, mint például szuverén államok és Tajpej. A második világháborúban felszabadított Németország, valamint Ausztrália és az Egyesült Államok a Jim Beam legnagyobb vásárlói napjainkban, azonban mindenhol igen nagy népszerűségnek örvend ez a fantasztikus nedű.

seditor