Egy éltető erejű élelmiszer, a méhkenyér

méhkenyér

A méhészeti termékekre ritkán gondolunk úgy, mint emberi fogyasztásra alkalmas élelmiszerekre, holott az értékes összetevőiknek köszönhetően kiválóan alkalmasak a betegségek megelőzésére, illetve kezelésére.

A méhkenyér érintetlen állapotban kerül forgalmazásra, anélkül, hogy mesterséges anyagokkal vagy tartósítószerekkel lenne feldúsítva. A természetes hatóanyagai révén rendkívül gyorsan és hatékonyan fejti ki a hatását a szervezetre, függetlenül attól, hogy egészséges-e a test, vagy pedig már le van gyengítve a kórokozók, vírusok, gombás fertőzések által.

A méhkenyér képes arra, hogy erőssé, ellenállóvá tegye az immunrendszert, és nagy szerepet játszik a káros hatású szabadgyökök kialakulásának, elszaporodásának megakadályozásában. Az egyedülálló összetevőket tartalmazó méhészeti termék a szervezet méregtelenítését is elősegíti, nem csak a vastagbelet, hanem a májat is megtisztítja a salakanyagoktól, ezzel visszaállítva a természetes egyensúlyt a szervekben.

A méhkenyér teljes mértékben egy természet adta kincs, ugyanis a nektárral, mézzel, enzimekkel, illetve jótékony hatású baktériumokkal összekevert virágporból származik, amit a méhecskék szorgos munkájuk során beoltanak. Mesterséges körülmények között, laboratóriumi módszerekkel nem állítható elő, ami még inkább megnöveli az értékét. Sokan igazi csodaszerként tekintenek rá, ami nem is meglepő azt tekintve, hogy milyen sok jótékony hatása van.

A méhkenyér rendszeres fogyasztásának eredményeképpen az öregedési folyamatok is lelassulnak, ami lehetővé teszi, hogy még 50 év felett is meg tudjuk őrizni a fiatalos lendületünket, energikus hozzáállásunkat a mindennapi feladatainkhoz.

A méhkenyérnek többek között a nyugtató hatása is ismeretes, ezért stresszoldásra, idegnyugtatásra is kiválóan alkalmas.

Ami az összetételét illeti 25% fehérje, több, mint 18 nélkülözhetetlen aminosav, 28 különböző ásványanyag, 11 enzim, illetve koenzim, 14 fajta zsírsav, 11 szénhidrát, 6 nemi hormon és a vitaminok szinte teljes skálája megtalálható benne. Az összetevők ismeretében nem túlzás azt állítani, hogy a méhkenyér egy éltető élelmiszer, aminek rendszeres fogyasztása mindenki számára javasolt. Azok számára is, akik vissza szeretnék nyerni egészségi állapotukat, és azok számára is, akik mindent meg szeretnének tenni annak érdekében, hogy megőrizhessék azt.

A 21. században a gyógyszerek és a mesterséges módon előállított étrendkiegészítők kora végleg lejárt. A helyüket azok a természetből származó élelmiszerek veszik át, amik sokkal gyorsabban és eredményesebben fejtik ki a hatásukat.

Bombagyar