Dr Kárász Tamás – nyitott vagy zárt beavatkozás?

Dr Kárász Tamás

Vajon egy ismerős ajánlata alapján a legegyszerűbb plasztikai sebészt választani? Hiszen az ő esetében szemmel látható a pozitív változás. Akkor biztosan mindenkinél garantált a siker. Ez azért nem egészen így van. Egy olyan tapasztalt plasztikai sebész, mint Dr Kárász Tamás, már sokféle esettel találkozott a pályafutása alatt. Bár a beavatkozások menete ugyanolyan formában történik, az mégsem mindegy, hogy az adott esetnél miként történik az orr átformálása. Nem áll mindenkinek jól ugyanaz. Ahhoz, hogy a végeredmény tökéletes legyen, nem elegendőek csupán az orvosi ismeretek, hiszen rengeteget számít az műtétet végző illető esztétikai érzéke is.

Jó iránymutatónak számítanak az előtte-utána képek. Ezeken érdemes megfigyelni, hogy milyen az arc struktúrája a páciensek, illetve az életkor szintén jelentős tényező. Amennyiben hasonlóságokat vélünk felfedezni az addigi páciensek arcvonásai és életkora között, akkor valószínűleg a későbbiekben mi is kifogástalan végeredménynek örvendhetünk. Dr Kárász Tamás lassan túllépi a 10 000-ik átalakító műtétjét is. A referenciái alapján nem véletlen, hogy mára már a neve összeforrott az orrspecialista kifejezéssel.

A plasztikai sebész kiválasztásakor a szimpátia is fontos. Nem elhanyagolható, hogy milyen érzést kelt bennünk az orvos és a személyzet. Elvégre ekkor készülünk rábízni a biztonságunkat egy olyan személyre, akitől a további életünk minősége függ.

Mit foglal magába az orrplasztika?

Mivel az orrnak is különböző részei vannak, ilyen az orrhegy, orrhíd, ezért a beavatkozás is különböző részekre bontható annak függvényében, hogy mi a kiváltó oka a páciens elégedetlenségének. Nem mindenki elégedetlen az orrának formájával, aki orrplasztika mellett dönt. Az is ezen a beavatkozáson esik át, akinek orrsövényferdülése van. Ezzel az eljárással megkönnyíthető a légzés. Ilyenkor általában sor kerül egy fül-orr-gégész bevonására is, amennyiben a sebész nem rendelkezik ilyen végzettséggel úgy, mint Dr Kárász Tamás.

Olyan kifejezésekkel fogunk találkozni, mint a nyitott vagy a zárt orrplasztika. Az elnevezések az eljárás menetére utalnak. A zárt műtét esetében a bemetszések az orr belső részében történnek. Ennek a bonyolultságát fokozza, hogy ilyenkor az orvos gyakorlatilag vakon dolgozik, amihez elengedhetetlen a kellő tapasztalat és szaktudás. Ennek előnye, hogy a hegek nem lesznek láthatóak. Sok esetben a nyitott orrplasztika jobb megoldás. Ilyenkor bemetszés történik az orr alsó részén. Természetesen ennek a későbbiekben egyáltalán nem marad nyoma.

Nagyon sokan felteszik magukban a kérdést, hogy elvégezhető-e rajtuk az orrplasztika? Természetesen ez mindig a konzultáció után derül ki, de aki általában nem erős dohányos vagy ivó, illetve reális elvárásai vannak a műtéttel kapcsolatban és egészséges, annál minden további nélkül elvégezhető a beavatkozás.

Egyébként, már a konzultáció fázisában a páciens képet kaphat arról, hogy milyen orrformára számíthat a beavatkozást követően, a számítógépes tervezés révén.

seditor