Dixit társasjátékkal szárnyal a képzelet

dixit társasjáték

A logikai játékok szinte megszámlálhatatlanok, hiszen hatalmas irántuk az igény. A Dixit társasjáték azonban a fantáziát fejlesztő példány. Az élénk képzelőerő és a dolgok ügyes körülírása, személyek, fogalmak bemutatása ugyanolyan fontos az életben, mint a pengeéles gondolkodás vagy a gyors reakció. A Dixit kapcsán, elsősorban nem az jut eszünkbe, hogy mennyi mindent fejleszt egy emberben, hanem milyen szórakoztató és érdekes.

Rengeteg társas meglehetősen „egy lére megy”, nem tartogat igazán nagy meglepetéseket. Nos a Dixit társasjáték olyannyira eltér a legtöbb típustól, hogy még a legjártasabb társasokat kedvelők figyelmét, sőt, a szakemberek elismerését is kivívta. A hatalmas közönségsiker és számtalan eladott példány mellett, még egy jelentős díjat is bezsebelt, ugyanis 2010-ben az Év Játéka volt és azóta is töretlen sikerű. A titokzatos, izgalmas játékmenet mellett, a kártyák hihetetlenül szép képei is hozzájárultak a sikeréhez. A sejtelmesen fogalmazás és szárnyaló képzelet fantasztikus társasjátéka Magyarországon is bestseller lett. A Dixit társasjáték annak ellenére is hihetetlenül érdekfeszítő, hogy a szabályai egyszerűek, teljesen könnyen felfoghatóak. Ez is egy plusz pont mellette, hiszen sok társas roppant bonyodalmas, már az unalomig kusza. Ebben a játékban azonban nincsenek unalmas pillanatok, mindenki kíváncsi arra, hogy melyik kép kihez tartozik. A Dixit társasjáték fejlesztője, Jean-Louis Roubira francia gyermekpszichológus olyan játékot alkotott, ami mind a gyermekek, mind pedig a felnőttek körében roppant népszerű.

Elsősorban azoknak ajánlott, akik szeretnek elgondolkodni, érzéseket kifejezni és befogadni, valamint kellemes, könnyed kikapcsolódásra vágynak. Tulajdonképpen nem a logikán, stratégián van a fő hangsúly, hanem az érzelmeken, asszociáción. Nagyon sok változata megtalálható, különböző témákban és korcsoportok szerint, kategóriákba rendezve. Nem szabad kihagyni, hiszen különleges élményt nyújt minden játékosnak és a minőségi időt is felértékelődik.

seditor