Díszít és véd a kerítés fedlap

kerítés fedlap

A kő és téglakerítések, kerítésoszlopok nagyon mutatósak. Rusztikus hatást keltenek, mégis modern kisugárzással rendelkeznek, a modern anyagok felhasználásának köszönhetően. De mitől válik időtállóvá egy ilyen építmény? Ebben fontos szerepet játszik a kerítés fedlap, aminek kettős funkciója van. Elsősorban elvezeti az esővizet és védi a kerítés szerkezetét. Egy téglakerítés ugyanolyan sérülékeny lehet, mint egy vakolatlan ház fala a nedvesség hatása miatt.

A kerítés fedlap alsó részén viszont vízorr található, ami megakadályozza a víz visszafolyását a falakra. Tehát az elsődleges funkcióját tekintve, védelmet nyújt a kerítésnek, akárcsak a tető a házon. A másodlagos funkciója pedig inkább esztétikai okokból lényeges. Sokkal mutatósabb eredmény érhető el, ha a különféle vízelvezető módszerek helyett, kerítés fedlapot választunk. Többféle méret közül választhatjuk ki a megfelelőt. Figyeljünk arra, hogy a kerítés fedlap mindig szélesebb legyen, mint maga a kerítés, mert csak így garantálható a tökéletes vízelvezetés. Ellenkező esetben csak egyszerűen ott díszeleg majd a fal tetején és más haszna nem nagyon lesz.

Bővebben a téglakerítés építéséről

Bár ez esetben az utolsó építőelemről esett szó, természetesen nem ezzel kell kezdeni a kerítés építését. Tanácsos bővebben beszélni arról, hogy mivel kell kezdeni a munkát. Ha már minden a rendelkezésünkre áll az epitoanyag.hu jóvoltából, akkor kezdődhet az alapozás. Mivel nem egy könnyűszerkezetű építményről beszélünk, ezért elengedhetetlen a betonból készült alap. Előtte és a kivitelezés során is folyamatos méréseket kell végezni, hogy a talajra pontosan merőlegesen épüljön fel a kerítés. Bővebben olvashatunk az építés pontos menetéről, ha rákeresünk az interneten, de egy ilyen komoly feladat során jobb, ha a kivitelezés szakember által történik.

A másik említésre méltó tulajdonsága a tégla- vagy kőkerítéseknek, hogy kitűnően kombinálhatóak különféle anyagokkal, mint pl. fával, vassal, üvegfelületekkel. A weboldalon bővebben olvashatunk a termékek áráról és tulajdonságairól. Meglehet, hogy otthonosan mozgunk az építőanyagok világában, de biztosan tisztábban vagyunk azzal, hogy milyen innovációk történtek manapság az építőiparban? Rengeteget fejlődött az anyagok minősége az elmúlt évek alatt, azóta, hogy kicsempéztük a fürdőszobát és rendbe tettük a tetőt 15 évvel ezelőtt. Rendelhetünk és teljesen célirányosan beszerezhetőek a megfelelő építőanyagok, amelyekkel kifogástalan végeredmény érhető el a ház teljes felújítása során.

seditor