Célkeresztben a minőségi gyémántfúró

gyémántfúró

Egy konyha, valamint fürdőszoba padlóján kifejezetten remekül mutat a természetes anyagokból (gránit, márvány) készült csempe. Ugyanez igaz az előszobára, folyosóra és a teraszra egyaránt. Amikor falra történik a helyezése, akkor viszonylag gyakran kell számolni kisebb-nagyobb áttörések kiképzésével. Ilyen helyzetekben, gyémántfúró nélkül lehetetlen ma már dolgozni. A későbbiekben még visszatérünk ezen termékkategóriának fejlődésére, de előtte nézzük meg, hogy melyek azok a gyémántfúró típusok, amelyek a leggyakrabban szóba jöhetnek a hatékonyság növeléséhez. Alapvetően 2 fő kategória létezik. Ezek közül az egyik csak vizes körülmények között, a másik pedig vizes és száraz környezetben ugyanúgy kiemelt sikerrel alkalmazható.

A TLS kínálatában mindkét változat elérhető, ráadásul nagyon kedvező áron. A prémiumminőségű, szintetikus ipari alapanyagokból készült gyémántfúró használatánál megéri figyelni néhány alapvető dologra. Minél nagyobb a fordulatszám, a hőképződés azzal párhuzamosan nő, ami esetenként a fejek kiüvegesedését okozhatja. A körkivágás egyik fő szabálya tehát, hogy csak bizonyos sebesség alatt szabad végezni. A fokozott hűtés nem jelent problémát a vizes körülmények között bevethető gyémántfúró típusoknál, de a száraz társaik esetében érdemes speciális gyantát használni erre a célra.

Hogyan fejlődött a lyukfúró?

Akkor most térjünk ki a lyukfúró rövid evolúciójára, aminek során a mai szintre fejlődött ez a kategória! Valamikor régen, még minden komolyabb technikai vívmány előtt, de már a csempék megjelenésének korszakában, vésővel, kalapáccsal, harapó- és csípőfogóval igyekeztek vágni, átütni, alakítani a lapokat. Belátható volt, hogy ez nem hatékony, így a technológia fejlődésével megjelentek a fúrógépek és az acél, majd vídia (volfrám-karbid) fúrószárak. Ilyen módon, a lyukfúró rendszerek hatékonyabbá váltak. A következő lépés a sarokcsiszoló vagy másik nevén a flex robbant be, de eleinte még csak vágásokra használták.

A különféle átmérővel rendelkező gyémánt körkivágók, a megfelelő adapterrel egyszerűen felcsatlakoztathatóak a sarokcsiszolókra és gyors, precíz fúrást tesznek lehetővé. Ezen nagy hatékonysággal rendelkező lyukfúró termékek megszületését a lapok keménységének fokozódása alapozta meg. A vídia már nem bír el a vastag gránit, márvány komponensekkel, ezért váltani kellett. A kezdetben galvánkötésű lyukfúró helyére, ma már a vákuumforrasztásos és lézerhegesztett társaik kerülnek, mivel nagyobb tartósságot és gyors anyagi megtérülést garantálnak.

seditor